Hrbtenica - Re.aktiv

HRBTENICA

Hrbtenica predstavlja osnovni podporni sistem telesa in telesnim gibov. Hkrati je ogrodje živčnega sistema, ki skrbi za nemoteno delovanje ostalih telesnih procesov. Ključno vlogo pri zagotavljanju gibljivosti in stabilnosti hrbtenice imajo mišice trupa, natančneje stabilizacijske mišice hrbta.

Bolečine v križu so pogosto povezane z oslabljenim delovanjem hrbtnih mišic. To so t.i. stabilizacijske mišice, ki zagotavljajo stabilnost hrbtenice. Njihova krepitev zmanjšuje obremenitev hrbtenice kot tudi njenega ledvenega dela, s katerim imamo najpogosteje težave. Zato je vadba za krepitev stabilizacijskih mišic tako zelo pomembna za preprečevanje bolečin v hrbtu in posledično kroničnih poškodb hrbtenice.


Večina težav izhaja iz šibkosti posameznih stabilizacijskih mišic hrbtenice, ki z leti nepravilnega obremenjevanja privedejo do degenerativnih sprememb vretenc in diskov. Težave se sprva kažejo v mišičnih napetostih in bolečinah – lahko pa brez opozorila pride do nenadnega dogodka, ki privede do nepovratnega stanja (hernijacije hrbteničnega diska).

Zato smo razvili vadbo Re.aktiv - za krepitev stabilizacijskih mišic, za razbremenitev hrbtenice in za preprečitev poškodb zaradi neprimernega obremenjevanja hrbtenice.

„Vadba Re.aktiv se osredotočena na hrbtenico - v prepoznavanje ter razumevanje osnovnih mišičnih skupin, ki so pomembne za njeno varovanje ter odločilno vplivajo na kakovost gibanja!“

Spremenite začaran krog bolečin in izboljšajte kvaliteto vašega življenja.

Prijavite se na brezplačen posvet z g. Kerncem

KONTAKTI

NAROČANJE
od ponedeljka do petka med 11.00 - 15.00

Vadba se izvaja na Šmartinski cesti 96 v Ljubljani


TELEFON:
040 688 055


Elektronski naslov:
dejan.kernc@re.aktiv.si


Sledite nam na Facebooku

Podatki o podjetju
Zdravje in šport Mitja Kernc s.p.
Dolenja Stara vas 55, Dolenja Stara vas, 8310 Šentjernej
Davčna številka 18240399
Matična številka 7131348000