Imamo skupni cilj.

"Moja želja je opogumiti vse, ki imate težave s hrbtenico, da rešitev obstaja. Da prilagodite svoje gibanje in si povrnete zdravje hrbtenice ter dobro počutje."

dr. Dejan Kernc 

ustanovitelj, direktor, vodja

Zaradi dejstva, da kar 9 od 10 posameznikov ostaja brez pomoči, ko se pojavijo bolečine v hrbtenici, sem leta 2013 na Ortopedski kliniki v Ljubljani združil znanja fizioterapevtov, kineziologov in ortopedov. 

Skupaj smo odkrili, da rešitev za bolečo hrbtenico obstaja. In to ne v obliki tablet!

Z raziskavo smo potrdili uspešnost zgodnjega rehabilitacijskega vadbenega programa po posegu zatrditve ledvene hrbtenice. Protokol vaj, ki je pri tem nastal in bil tudi znanstveno potrjen, sem kasneje prenesel v prakso in ga poimenoval Re.aktiv Spine.  

Njegova drugačnost je v tem, da v ospredje reševanja težav postavlja RAZUMEVANJE, kako odpraviti vzrok težav in PRAVILNO GIBANJE za zaščito hrbtenice.

Protokol je izpiljen do te mere, da vsakogar zanesljivo pripelje od aktivacije mišic do avtomatskega delovanja za dobro hrbtenice. Vse to z uporabo neinvazivnega načina, ki preverjeno izboljšuje stanje bolečine in prinaša izjemne rezultate.

Širim razumevanje, kako pravilno ravnati s hrbetnico.

Vadba Reaktiv, vaje za hrbtenico in bolečine v križu, hrbtenici, išias zdravljenje

PROTOKOL RE.AKTIV  ZA ODPRAVLJANJE TEŽAV S HRBTENICO

Ključ do zdrave hrbtenice sem združil v PROTOKOL, ki zajema svetovanje ter vadbeni program pravilnega ravnanja s hrbtenico. Teoretično in praktično boste dobili razumevanje, ki bo odgovorilo na spodaj zastavljena vprašanja:

> Kako lahko  z  vadbo kontrolirate bolečine v hrbtu? 

> Katere vaje za hrbtenico pomagajo pri odpravi vaših težav?

> Kako preprečite obremenitev hrbtenice in se izognete bolečinam?

> Kakšna je pravilna izvedba vaj za vašo hrbtenico? 

> Kako gibanje iz vadbe prenesete v svoje vsakdanje življenje? 

SVETOVANJA IN IZOBRAŽEVANJA ZA PODJETJA IN ORGANIZACIJE

Želite pomagati in ozavestiti svoj kolektiv o pravilnem ravnanju s hrbtenico? 


Ne glede na vrsto dejavnosti s katero se vaše podjeteje / organizacija ukvarja, težave s hrbtenico predstavljajo glavnino bolniških odsotnosti. 


Če iščete strokovnjaka za izobraževanje ali svetovanje, zagotavljam zanimive in uporabne vsebine. Pri tem združujem osnove o preventivi in rehabilitaciji hrbtenice z najnovejšimi spoznanji in trendi.  

Reference: GZS BeActive day 2023, Rehabilitacijski center SOČA- predavanje za zaposlene 2019, Bodifit inštruktor 2020, 2021, 2022, 2023, Zavod brez ovir- izobraževanja za zaposlene, IBE- za zaposlene, Tožilstvo Celje 2020

dr. Dejan Kernc, vzroki za bolečine v križu, vaje za hrbtenico, išias, hernija diska

PREDAVANJA NA KONGRESIH IN KONFERENCAH 

Globoko spoštujem medicinsko stroko in se redno posvetujem s kolegi ortopedi, nevrokirurgi, radiologi, splošnimi zdravniki kot tudi fizioterapevti in kineziologi.  


V veliko zadovoljstvo so mi povabila na srečanja stroke, kjer predstavim kineziološki vidik odpravljanja težav s hrbtenico in prispevam k celovitejšemu pogledu na reševanje težav s hrbtenico.


Verjamem, da je moč v povezovanju in sodelovanju ter da kompleksna hrbtenična struktura zahteva multidimezionalno obravnavo povezanih znanosti. 


Reference: Sodobni pristopi zdravljenja bolezni in poškodb ledvene hrbtenice (Terme Olimija 2023)

Vadba Re.aktiv, bolečine v križu, vaje za hrbtenico

SODELOVANJE Z MEDIJI IN GOSTOVANJE NA ZDRAVSTVENIH PORTALIH  

V veselje mi je deliti znanja in spoznanja s širšo javnostjo. Resnično verjamem, da napredujemo lahko le z znanjem, saj v praksi spremljam posameznike, kako iz dneva v dan uspešno odpravljajo bolečine v hrbtu - sključno komponentno RAZUMEVANJA.  

Ker je hrbtenica zapletena struktura, si želim preko intervjujev, člankov, objav in sodelovanj predstaviti svoje delo poljudno in enostavno, da bi prav vsak izvedel, kakšna je prava smer reševanja težav s hrbtenico.

Reference: Ona, Delo Polet, Finance Cekin, Val 202, MedOverNet, Vizita ... 

Moja zgodba

Prve izkušnje sem dobil na Ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer smo s kolegi razvili inovativen pristop za odpravo bolečine v hrbtu. 

  • Dejstvo, da je 9 od 10 posameznikov z bolečinami v križu prepuščenih samih sebi, mi je vedno povzročilo nejevoljo. 
  • Zato smo s kolegi kineziologi, fizioterapevti in ortopedi na Ortopedski kliniki iskali formulo za hitro in varno odpravo bolečin v hrbtu.
  • Po številnih testiranjih smo sestavili vadbeni protokol. In ga z vso pazljivostjo prilagodili pacientom po operativnem posegu zatrditve ledvenih vretenc. 

Rezultati pacientov so bili naravnost odlični. 

Eksperimentalna skupina je bila v primerjavi s kontrolno, ki vadbe ni opravljala, po 3 mesecih na nivoju zdravih posameznikov, pri čemer je takrat kontrolna skupina šele začenjala topliško zdravljenje. 

Zaključili smo, da rešitev za bolečo hrbtenico obstaja. In to ne v obliki tablet!

Več o raziskavi si lahko ogledate v grafu spodaj in preberete tukaj.

Takrat sem se vprašal: "Ali bi ta sistem deloval tudi za druge?"

Od nekdaj sem verjel, da ima vsak pravico do rešitve za boleč hrbet. Sploh, ker sem od blizu spremljal, koliko bolečin, strahu, odpovedi in nejevolje je povezanih s hrbtenico.

Želja je bila uresničljiva, odkar sem imel na voljo varno, preverjeno in dolgoročno rešitev. Vadbeni protokol iz Ortopedske klinike je bil tudi znanstveno potrjen in kot primer dobre prakse objavljen v številnih domačih in tujih publikacijah.

Končno sem znanje prenesel v prakso. Poimenoval sem ga Re.aktiv.

Dolga leta je veljalo, da je za bolečine v hrbtu najboljši počitek. Napaka! Za hrbtenične strukture je gibanje, kot za nas prehranjevanje. 

Težava pri večini posameznikov z bolečinami je, da se odločajo za spletne in splošne vadbe. Ki so dobrodošle, če si znajo prilagoditi vaje za težave in hrbtenico! Ker pa večina tega znanja nima, nehote in nevede še bolj obremenjujejo svoje strukture. S tem si povzročijo še dodatne bolečine, dobijo strah pred gibanjem in se zavrtijo v začaranem krogu bolečin (slika spodaj).

V Re.aktivu najprej dobite razlago. Nato pa vaje za hrbtenico opravljate v območju, ki ne povzroča bolečin in ne obremenjuje hrbtenice.

Aktualno

Intervju v reviji ONA

Dr. Dejan Kernc, strokovnjak za bolečine v križu, išias, vaje za hrbtenico

Hrbtenica nam z bolečino sporoča, kaj je zanjo zdravo in kaj ne. Od nas pa je odvisno, ali ji bomo prisluhnili. 


Ljudje se večinoma obrnejo name, ko je že zelo hudo in jim drugega ne preostane ali ko že čakajo na operativni poseg.


Čeprav dosegamo odlične rezultate, ki smo jih objavili v vrhunskih znanstvenih revijah in jih vsak dan v praksi potrjujemo, nimamo čudežne tabletke, ki bi rešila vse tegobe in stanja.

Sodelovanje z NEŽKO POLJANŠEK, dipl.fiziot. 

V želji, da pacientom Re.aktiva omogočimo večdimenzionalno obravnavo, smo se povezali s priznano Nežko Poljanešk, dipl. fiziot. 


Z go. Nežko odlično sodelujemo, ker verjamemo da ima prav vsak pravico do dolgoročne rešitve za hrbtenico.


In da z združitvijo različnih pristopov fizioterapije in kineziologije to lahko dosežemo.


Uspešne zgodbe PROTOKOLA RE.AKTIV 

"K dr. Kerncu sem prišel po navdušenem priporočilu.

Slišalo se je podobno, kot se berejo njegovi maili, da torej pomaga. In RES je!


Znanje, ki ga dr. Kernc ima, individualiziran pristop, ko se najprej temeljito pouči in seznani z našimi težavami, predvsem pa njegov značaj, so zagotovilo uspešne obravnave." 


g. Siniša

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 20 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

DARILNI BON: Podarite zdravje Pogoji poslovanja    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.