IMAMO SKUPNI CILJ

"Moja želja je opogumiti vse, ki imate težave s hrbtenico, da rešitev obstaja. Da prilagodite svoje gibanje in si povrnete zdravje hrbtenice ter dobro počutje."

dr. Dejan Kernc

Širim razumevanje, kako pravilno ravnati s hrbetnico.

Vadba Reaktiv, vaje za hrbtenico in bolečine v križu, hrbtenici, išias zdravljenje

PROTOKOL RE.AKTIV  ZA ODPRAVLJANJE TEŽAV S HRBTENICO

Ključ do zdrave hrbtenice sem združil v PROTOKOL, ki zajema svetovanje ter vadbeni program pravilnega ravnanja s hrbtenico. Teoretično in praktično boste dobili razumevanje, ki bo odgovorilo na spodaj zastavljena vprašanja:

> Kako lahko  z  vadbo kontrolirate bolečine v hrbtu? 

> Katere vaje za hrbtenico pomagajo pri odpravi vaših težav?

> Kako preprečite obremenitev hrbtenice in se izognete bolečinam?

> Kakšna je pravilna izvedba vaj za vašo hrbtenico?

> Kako gibanje iz vadbe prenesete v svoje vsakdanje življenje? 

SVETOVANJA IN IZOBRAŽEVANJA ZA PODJETJA IN ORGANIZACIJE

Želite pomagati in ozavestiti svoj kolektiv o pravilnem ravnanju s hrbtenico? 


Ne glede na vrsto dejavnosti s katero se vaše podjeteje / organizacija ukvarja, težave s hrbtenico predstavljajo glavnino bolniških odsotnosti. 


Če iščete strokovnjaka za izobraževanje ali svetovanje, zagotavljam zanimive in uporabne vsebine. Pri tem združujem osnove o preventivi in rehabilitaciji hrbtenice z najnovejšimi spoznanji in trendi.

 

Reference: GZS BeActive day 2023, Rehabilitacijski center SOČA- predavanje za zaposlene 2019, Bodifit inštruktor 2020, 2021, 2022, 2023, Zavod brez ovir- izobraževanja za zaposlene, IBE- za zaposlene, Tožilstvo Celje 2020

dr. Dejan Kernc, vzroki za bolečine v križu, vaje za hrbtenico, išias, hernija diska

PREDAVATELJ NA FAKULTETI, KONGRESIH IN KONFERENCAH 

Globoko spoštujem medicinsko stroko in se redno posvetujem s kolegi ortopedi, nevrokirurgi, radiologi, splošnimi zdravniki kot tudi fizioterapevti in kineziologi.  


V veliko zadovoljstvo mi je predavati na Fakulteti za šport in Fakulteti za fizioterapijo kot tudi povabila na srečanja stroke, kjer predstavim kineziološki vidik odpravljanja težav s hrbtenico in prispevam k celovitejšemu pogledu na reševanje težav s hrbtenico.


Verjamem, da je moč v povezovanju in sodelovanju ter da kompleksna hrbtenična struktura zahteva multidimezionalno obravnavo povezanih znanosti. 


Reference: Fakulteta za fizioterapijo, Fakulteta za šport, Sodobni pristopi zdravljenja bolezni in poškodb ledvene hrbtenice (Terme Olimija 2023)

Vadba Re.aktiv, bolečine v križu, vaje za hrbtenico

SODELOVANJE Z MEDIJI IN GOSTOVANJE NA ZDRAVSTVENIH PORTALIH  

V veselje mi je deliti znanja in spoznanja s širšo javnostjo. Resnično verjamem, da napredujemo lahko le z znanjem, saj v praksi spremljam posameznike, kako iz dneva v dan uspešno odpravljajo bolečine v hrbtu - sključno komponentno RAZUMEVANJA.  

Ker je hrbtenica zapletena struktura, si želim preko intervjujev, člankov, objav in sodelovanj predstaviti svoje delo poljudno in enostavno, da bi prav vsak izvedel, kakšna je prava smer reševanja težav s hrbtenico.

Reference: Ona, Delo Polet, Finance Cekin, Val 202, MedOverNet, Vizita ... 

Moja zgodba

Prve izkušnje sem dobil na Ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer smo s kolegi razvili inovativen pristop za odpravo bolečine v hrbtu. 

  • Dejstvo, da je 9 od 10 posameznikov z bolečinami v križu prepuščenih samih sebi, mi je vedno povzročilo nejevoljo. 
  • Zato smo s kolegi kineziologi, fizioterapevti in ortopedi na Ortopedski kliniki iskali formulo za hitro in varno odpravo bolečin v hrbtu.
  • Po številnih testiranjih smo sestavili vadbeni protokol. In ga z vso pazljivostjo prilagodili pacientom po operativnem posegu zatrditve ledvenih vretenc. 

Rezultati pacientov so bili naravnost odlični. 

Eksperimentalna skupina je bila v primerjavi s kontrolno, ki vadbe ni opravljala, po 3 mesecih na nivoju zdravih posameznikov, pri čemer je takrat kontrolna skupina šele začenjala topliško zdravljenje. 

Zaključili smo, da rešitev za bolečo hrbtenico obstaja. In to ne v obliki tablet!

Več o raziskavi si lahko ogledate v grafu spodaj in preberete tukaj.

Takrat sem se vprašal: "Ali bi ta sistem deloval tudi za druge?"

Od nekdaj sem verjel, da ima vsak pravico do rešitve za boleč hrbet. Sploh, ker sem od blizu spremljal, koliko bolečin, strahu, odpovedi in nejevolje je povezanih s hrbtenico.

Želja je bila uresničljiva, odkar sem imel na voljo varno, preverjeno in dolgoročno rešitev. Vadbeni protokol iz Ortopedske klinike je bil tudi znanstveno potrjen in kot primer dobre prakse objavljen v številnih domačih in tujih publikacijah.

Končno sem znanje prenesel v prakso. Poimenoval sem ga Re.aktiv.

Dolga leta je veljalo, da je za bolečine v hrbtu najboljši počitek. Napaka! Za hrbtenične strukture je gibanje, kot za nas prehranjevanje. 

Težava pri večini posameznikov z bolečinami je, da se odločajo za spletne in splošne vadbe. Ki so dobrodošle, če si znajo prilagoditi vaje za težave in hrbtenico! Ker pa večina tega znanja nima, nehote in nevede še bolj obremenjujejo svoje strukture. S tem si povzročijo še dodatne bolečine, dobijo strah pred gibanjem in se zavrtijo v začaranem krogu bolečin (slika spodaj).

V Re.aktivu najprej dobite razlago. Nato pa vaje za hrbtenico opravljate v območju, ki ne povzroča bolečin in ne obremenjuje hrbtenice."K dr. Kerncu sem prišel po navdušenem priporočilu. Slišalo se je podobno, kot se berejo njegovi maili, da torej pomaga. In RES je! Znanje, ki ga dr. Kernc ima, individualiziran pristop, ko se najprej temeljito pouči in seznani z našimi težavami, predvsem pa njegov značaj, so zagotovilo uspešne obravnave. Sliši se enostavno, pa vendar je tovrstni pristop po mojih izkušnjah bolj ko ne butične vrste. Dr. Dejan Kernc se je izkazal s širokim znanjem, s svojo sproščenostjo, odzivnostjo in prijaznim pristopom je deloval kot odličen motivator. Predpisane vaje delam skoraj vsak dan, če se kakšne ne spomnim, si pogledam njegov posnetek. In najpomembneje: če bo kdaj spet kaj zabolelo, vem, kje bom dobil pomoč. Hvala, dr. Dejan!"

Siniša

AKTUALNO

Članek dr. Kernca v REVIJI ONA

»Razumeti hrbtenico, ki je najpomembnejša gibalna struktura našega telesa, pomeni imeti moč, da si pomagate«. 

To so besede in ključno vodilo ekipe Re.aktiv, kjer verjamejo, da lahko premagate težave s hrbtenico in se vrnete v normalno življenje.

Prihaja prvi spletni program: RESETIRAJTE HERNIJO  

Program RESETIRAJTE HERNIJO je spletno usposabljanje, ki po korakih pokaže, kako pravilno skrbeti za hrbtenico po postavljeni diagnozi hernije. 

Program je zanesljiv in 100 % preverjen s pacienti, ki so z njegovo pomočjo uspešno umirili bolečine.  

Podarite ZDRAVJE HRBTENICE 

Ste v dvomih, kaj podariti svojim bližnjim? Se sprašujete, kaj bi jim koristilo, jih razveselilo in jim hkrati pomagalo? 


Za vas imamo rešitev! Podarite darilni bon, ki preverjeno pomaga odpraviti bolečine v križu, vratu, hrbtenici.

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 20 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

DARILNI BON: Podarite zdravje Pogoji poslovanja    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.