PREVZEMITE KONTROLO
NAD BOLEČINO V KRIŽU!

Vadba, podpora in razlaga pod vodstvom
dr. Dejana Kernca, specialista za
reševanje težav s hrbtenico.

»So trenutki, ko so bolečine tako močne, da ne morem razmišljati o ničemer drugem kot samo o tem, kako me boli.«

Poznate občutek, ko boli čisto vsak premik in s težavo opravljate vsakodnevne dejavnosti, od športnih aktivnosti pa ste praktično odrezani?

»Ali me bo vedno bolelo? Ali ne bom nikoli več opravljal stvari, ki jih imam rad? Ali se bo bolečina s časom samo še poslabšala?«

Kar je pri bolečini v križu najhuje ni sama bolečina – ampak nemoč! Obup, ker ne veste, kaj narediti, kako jo odpraviti, s čim si pomagati, na koga se obrniti …

Sistematična vadba za odpravljanje težav v hrbtenici, s katero lahko v mesecu dni izboljšate svoje stanje in zmanjšate pritisk bolečine.

Osnovana na razumevanju, kako deluje hrbtenica, zakaj se vam je pojavila bolečina in kako vzpostaviti varno cono gibanja.

Individualno prilagojena posamezniku in sestavljena iz enostavnih vaj, tako da se je lahko udeleži praktično vsak.

Z jasnimi navodili, kaj smete delati in česa ne, katere so najpogostejše napake in kako vadbo izvajati doma (brez pripomočkov in drage opreme).

Varna, znanstveno dokazana in dolgotrajna rešitev, s katero okrepite telo in se naučite kontrolirati intenzivnost bolečine.

»Verjemite, da se bolečino da odpraviti. Znova boste lahko opravljali vsakodnevne in športne aktivnosti, a z razumevanjem, katere mišice je potrebno aktivirati, da zavarujete svojo hrbtenico.«

Vaša pot do odprave bolečin se začne tukaj.

Prijavi se na online individualni posvet.

Zakaj sami težko odpravimo bolečino v hrbtu?

Hrbtenica je prepleten sistem pasivnega (ligamenti, vretenca, medvretenčne ploščice), aktivnega (mišice) in nevrološkega dela. Razumevanje hrbteničnih struktur, opredelitev vzroka vaše bolečine in spremenjen način delovanja so prava smer reševanja, če iščete dolgoročno odpravo težav.

Hrbtenica sodeluje pri prav vsakem našem premiku. Pri tem ji nudijo oporo stabilizacijske mišice, ki morajo biti dovolj močne, da prevzamejo del bremena. Za pravilno »aktivacijo« moramo najprej zaznati, pravilno izolirati in okrepiti mišice, s katerimi hrbtenici zagotovimo varnost in podporo.

Hitre, enostavne metode in pripomočki delujejo le kratek čas. Na različne načine zamaskirajo vzroke, odložijo zdravljenje težav ter povzročajo 4x večjo verjetnost za ponovitev bolečine.

Z mirovanjem in neaktivnostjo mišicam upadata moč in vzdržljivost, hrbtenične strukture se zakrčijo in povzročajo bolečino. Raziskave kažejo, da prilagojeni trening, z aktivacijo stabilizacijskih mišic, blagodejno vpliva na težave – tudi, ko vas boli v hrbtenici.

Želite dober štart
in osnovo za naprej?

Skupaj bomo odpravili nepravilne vzorce vašega gibanja. Razumevanje, kaj smete delati in česa ne, je osnova, saj le tako lahko pravilne vzorce gibanja, ki se jih naučite na vadbi, prenesete v svoje vsakdanje življenje. Ter s tem preprečite ponavljanje poškodbe in bolečine.

Želite dolgoročno rešitev?

Spoznali vas bomo z „varno cono gibanja“. Gre za območje delovanja mišic, ki podpira in varuje hrbtenico pred nepravilno obremenitvijo. Z njim razvijete nadzor nad bolečino, obenem pa tudi občutek stabilnosti, da lahko opravljate želene aktivnosti.

Želite spodbudo, da boste lažje premagali strah pred bolečino?

Ko razumete, kaj je za vas dobro in kaj ne, ter z vadbo napredujete, s tem premikate meje svojega delovanja. Vedno več si upate, zato ker si zaupate. Posledično s tem zmanjšujete strah pred bolečino in gibanjem.

Želite razviti občutek
za lastno telo in hrbtenico?

Kolikokrat ste se v zadnjem mesecu ustavili in posvetili sebi? Kolikokrat ste prisluhnili svojemu telesu in zares slišali opozorila, ki vam jih telo pošilja? In, kolikokrat ste jih resno vzeli?

Vaša pot do odprave bolečin se začne tukaj.

Prijavi se na online individualni posvet.

RE.AKTIV › vaša priložnost
za hitrejšo odpravo bolečin v križu

Prisegamo na aktiven pristop pri odpravljanju bolečine. Želimo vas izobraziti, inspirirati in motivirati, da spoznate pomen zdravega gibanja. Naš namen ni, da vas „zrihtamo“ - temveč, da vas seznanimo z delovanjem lastnega telesa, da ga boste tudi sami zaznali in razumeli, ne glede na to, kje boste imeli težave; v hrbtenici, kolku ali kolenu.

Znanstveni 3D pristop

Zdravnik, fizioterapevt in kineziolog smo združili svoja znanja ter sestavili učinkovit in celovit program za lajšanje bolečin v hrbtenici. Rezultati po narejeni raziskavi so pokazali, da je tovrstna vadba značilno izboljšala funkcionalne sposobnosti in mišično moč pacientov.

Individualna obravnava

Kar deluje pri eni osebi, ne bo nujno delovalo tudi pri ostalih. Zato je naša naloga, da poiščemo pravo kombinacijo za vas. Vse vaje so varne in enostavne, vendar se kljub temu zgodi, da ne morete izvajati. Vajo prilagodimo tako, da vseeno dosežete enak učinek.

Inovativen vadbeni protokol

Naučili se boste pravilne tehnike za zaščito ledvenega predela, ki dokazano zmanjša obremenitev hrbtenice in izboljša stanje bolečine. Izvedbo in potek posamezne vaje natančno razložimo, da zagotovimo 100% pravilnost in varnost izvedbe.

Razumevanje gibanja in delovanja hrbtenice

Bistvo našega delovanja ni zgolj v vadbi, temveč v vašem razumevanju; zakaj pride do bolečine, kako deluje hrbtenica, kaj smete delati in kako si lahko pomagate sami.

Doktor kineziologije

Dr. Dejan Kernc, je doktoriral s področja bolečin v križu, pod mentorstvom priznanega ortopeda iz Ortopedske klinike v Ljubljani. Njegovo delo temelji na razumevanju gibanja kot bistvu napredka. O bolečinah v križu predava na izobraževanjih strokovne in splošne javnosti, ter je avtor strokovnih in znanstvenih prispevkov, ki so objavljeni v priznanih ortopedskih in poljudnih revijah. Sodeluje kot moderator s portalom Med.over.net in Popov zdravnik - specialist za križ na 24ur Viziti. Svoja znanja združuje v vadbi Re.aktiv.

Spoznal sem, da je razumevanje ključna komponenta, ki naredi razliko pri odpravi vzroka bolečine. Veliko ljudi ne razume, da ponavljanje napačnega vzorca gibanja povzroča napetost v mišicah, ki čez daljši čas privede do bolečine. Pa vendar gre za preprosto logiko – treba je razumeti potek delovanja mišic, ga uzavestiti in narediti nekaj prilagoditev – in že se naše telo lažje giba, manj je napetosti, manj težav.

Vaša pot do odprave bolečin se začne tukaj.

Prijavi se na online individualni posvet.

Odpravljanje bolečin v hrbtenici ni težavno ...
pravzaprav je enostavno

HITREJŠE OKREVANJE › Če se vam zdi, da potrebujete veliko časa, dela in truda, da okrepite hrbtne mišice - ne skrbite! Prve rezultate občutite že po mesecu dni.

RAZUMEVANJE › Če vas je strah gibanja zaradi morebitne ponovne poškodbe – rešitev je v vašem, na novo pridobljenem razumevanju delovanja hrbtenice ter učinkoviti aktivaciji stabilizacijskih mišic, ki podpirajo in varujejo hrbtenico.

VARNOST › Če se vam zdi, da niste pripravljeni na vadbo, ker vas hromi bolečina, ker ste zategnjeni, ker nikoli v življenju niste vadili – vaje so varne, enostavne in prilagojene vaši situaciji.

PRILAGAJANJE › Če se vam zdi, da je vadba fizično naporna, da ste premladi, prestari, premočni, pre… – ne skrbite! Vadba je namenjena tako popolnim začetnikom kot aktivnim ljudem.

NOSEČNOST › Če ste noseči ali po porodu … vabljeni. Vadba je varna tako v času nosečnosti, kot tudi kasneje, ko se jo lahko udeležite s svojim naraščajem.

Ko sem začela vaditi z dr. Kerncem sem ugotovila, da sem pol leta sama delala narobe. Pokazal mi je, kako se pravilno postavim, da okrepim hrbtenico in iz ure v uro se mi je stanje izboljševalo. Pri vadbi gre za zavestno delo z mišicami, npr. ko dvigujemo breme moramo najprej ozavestiti katere mišice uporabiti, ker sicer hrbet ne zdrži obremenitve in pride do bolečine. Kadar pretiravam, se bolečina znova pojavi, če delam z glavo in s pravimi mišicami, pa bolečine ni.

POSVET - oz. kako začeti?

Posvet je za vse, ki …

  • iščete razlago svojega stanja, izvidov, ki vam jih podrobno razložimo,
  • iščete strokovno vodstvo,
  • želite jasna navodila, kaj smete početi in česa ne,
  • iščete realen in konstruktiven pristop, ne pa praznih obljub,
  • iščete individualni načrt reševanja vaših težav,
  • želite bolje razumeti, kako deluje vaše telo in kako si lahko pri tem sami pomagate,
  • veste, da ni vsaka vaja za vse in iščete prilagojeno vadbo,
  • potrebujete prilagojen urnik,
  • se zavedate, da je to predvsem vaše delo in pot, po kateri vas bomo vodili.

Odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja in nikoli več ne boste imeli občutka, da ne veste, kako naprej, da ste obtičali ali da nimate rešitve.

Bolečino v križu lahko odpravite v 30 dneh,
ali pa čakate …

Končna odločitev je seveda vaša! Ampak dokler ne poskusite, ne boste dobili odgovora na vprašanje: »Kaj pa če zares deluje?«. Mi smo prepričani, da vam z vadbo Re.aktiv znamo pomagati. Vabljeni!

Po mesecu in pol nepremičnega ležanja sem prišel do Dejana in pričela sva z vadbo; zaznavanje, aktivacija, krepitev... Stanje se mi je začelo popravljati, pridobil sem moč, mišice so postale krepke, prožne in sproščene. Pred tem sem se že sprijaznil z idejo, da sem s športom zaključil za vedno, po par mesecih pa sem z Dejanovo pomočjo stal na smučkah. Vesel sem, da sem prišel in priporočam vsem, ki imate težave, da ne oklevate in se oglasite pri Dejanu.

Vaša pot do odprave bolečine v križu, se začne tukaj.

Prijavi se na brezplačen online posvet z dr. Kerncem.

Splošni pogoji

Povežite se z nami!