SKUPAJ BOMO ZGRADILI MOČNO HRBTENICO

Od posveta za razumevanje, vadbe za razbremenitve bolečin, do terapij za sprostitev in izobraževanj za strokovno in splošno javnost. Tu smo, da vam pomagamo.  

Posvet in vadbe

Želite odpraviti bolečine v križu? Iščete varno, strokovno in zanesljivo pomoč pri težavah s hrbtenico? Poznate dolgoročno rešitev za svoj hrbet?

Individualni posvet z dr. Kerncem je storitev, ki jo ponujamo v ambulanti in predstavlja prvi korak za tiste, ki ste novi na poti reševanja težav s hrbtenico.

Izpolnili boste vprašalnik o stanju bolečin, prinesli izvide (če jih imate) in se podrobno pogovorili z dr. Kerncem o realni rešitvi za svoj hrbet. Na posvetu dobite jasno sliko, kaj smete delati in kako, da si ne povzročite dodatnih težav in bolečin v hrbtu.

Če se odločite, da boste pri nas nadaljevali z vadbo za razbremenitev bolečin, se pripravi načrt dela, ki vključuje protokol vaj, popolnoma prilagojen vašemu stanju.

Posvet je na voljo v živo (v naši ambulanti v Ljubljani) ali online (Skype ali Zoom).


Individualna vadba Re.aktiv je najučinkovitejši način za razbremenitev hrbtenice in (z njo povezanih) bolečin. Na podlagi posveta dr. Kernc pripravi načrta, ki je prilagojen vašemu stanju, težavam, gibalnim navadam, funkcionalnim sposobnostim in morebitnim pridruženim boleznim. Nato pa se lotite akcije;

  • 3-urni program aktivacije predstavlja osnovo vadbenega protokola z razbremenitvijo hrbteničnih struktur. Dobili boste praktično razumevanje svojih težav s hrbtenico (kaj smete delati in kako) ter spoznali koristi zaznavanja, varne cone (tj. območje brez bolečin) in aktivacije stabilizacijskih mišic.
  • 8-urni program stabilizacije je naš najpopularnejši produkt, ki postavi temelje za močno hrbtenico! Razbremenitev hrbtenice iz paketa aktivacija nadgradite s praktičnim znanjem, kako kontrolirati raven bolečin. S stabilizacijo in krepitvijo obhrbteničnih mišic pa prenesete vzorce pravilnega gibanja v svoje vsakodnevne situacije in športne aktivnosti - ter tako 24 / 7 skrbite za svojo hrbtenico. Vsak pacient je 4. in 8. uro deležen kontrolnega pregleda dr. Kernca, ki je namenjen spremljanju stanja in prilagoditvam v smeri izboljšanja.

Namen individualnih paketov je, da pridobite občutek, kako s pravilnimi vzorci gibanja zaščitite hrbtenico in posledično zmanjšate bolečino. Tu je pomembno poudariti, da je vsak od nas individuum zase, vsak ima svoje posebnosti delovanja in kar deluje za vas, ne bo nujno delovalo za nekoga drugega.

Preberite izkušnje naših strank in spoznajte, kaj potrebuje vaša hrbtenica za optimalno delovanje.


Skupinska vadba je namenjena posameznikom, ki so že aktivni in želijo izboljšati moč in gibalne sposobnosti ter raven kondicije. Vaje se izvajajo v stoječem položaju, vključujejo več mišičnih skupin, ustvarjajo boljše ravnovesje telesa, pripomorejo k večji porabi energije in ustreznemu razvoju stabilizatorjev trupa.

Ker je vsako telo drugačno, vztrajamo pri majhnih skupinah, do največ 4 vadečih. Premišljen pristop omogoča, da vsako vajo prilagodimo posamezniku, njegovim ciljem, potrebam in sposobnostim. Ob tem pa budno spremljamo pravilnost izvedbe in napredek, kar v večji skupini ne bi bilo mogoče.

Skupinske vadbe Re.aktiv se lahko udeležite:

  • v razpisanem terminu 1x tedensko (pogoj je opravljen individualen program)
  • po dogovoru v semi privat obliki za pare ali prijatelje, ki si želijo več individualne pozornosti, kot jo omogoča skupina.

Stresni vsakdanjik v kombinaciji s premalo gibanja in nezdravimi razvadami, kaj hitro lahko povzroči zakrčenost mišic. Od tam pa je le še korak do bolečin v križu, ki so najpogostejši razlog krajših in daljših bolniških odsotnosti.

Korporativne programe smo pripravili z namenom, da ohranijo zbranost, razpoloženje in wellbeing kolektiva na delovnem mestu. V okviru programa "Promocija zdravja na delovnem mestu" pa so koristi tudi v zmanjšanju stroškov, ki so povezani s hrbteničnimi boleznimi in bolniško odsotnostjo.

Ponujamo:

  • predavanja, kako skrbeti za zdravo hrbtenico,
  • sistematično vadbo*,
  • programe po meri.

*Za vadbo ni potrebna fizična predpriprava in se lahko izvaja enostavno na vaši lokaciji.

Sprostitvene terapije

Ko se spopadate z bolečinami v hrbtu, so tudi enostavni opravki zahtevni. Zategovanje in zakrčenost vas spremljata na vsakem koraku, da bolečine niti ne omenjamo. V takih primerih se terapevtska masaža izkaže za hitro in učinkovito orodje, ker ciljano sprosti zategnjeno mišico, razbremeni akutno bolečino, poveča pretok krvi in odstrani mlečno kislino. Rezultat je povrnitev naravnega in sproščenega gibanja, ki je (bilo) zaradi zakrčenosti onemogočeno.

Kljub vsem prednostim masaža sama po sebi ne more odpraviti vzroka težav v hrbtenici, je pa odlično dopolnilo k vadbi pravilnega gibanja.

Kako pogosto na masažo? Odvisno od vašega stanja. Če gre za akutne bolečine, priporočamo 1x tedensko. Če gre za preventivo pri stresu in sprostitev stranke prihajajo 1x mesečno.

Eksluzivno predavanje

Predavanje: S POMOČJO ZNANJA NAD BOLEČINO V HRBTENICI 2024

Kako si lahko sami pomagate, ko pride do bolečine v hrbtenici? Svoje bogato znanje
in praktične izkušnje vsako leto z vami delijo priznani slovenski strokovnjaki.

Letošnji dogodek bo potekal 6. aprila 2024. 

Ima kdo od vaših bližnjih težave s hrbtenico? Bi mu radi pomagali, pa ne veste, kako? Podarite mu darilni bon.

Da bi vam kar najbolj ustregli, smo darilne bone pripravili tako, da nanje vpišemo:

- katerokoli storitev iz naše ponudbe (posvet, vadba, terapija),

- ali pa vrednost, ki omogoča prost izbor storitev. To pomeni, da prispevate začetni vložek in se obdarovanec sam odloči, kaj iz naše ponudbe želi koristiti. Najnižja vrednost bona je 50 EUR.

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

DARILNI BON: Podarite zdravje Pogoji poslovanja    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.