S terapevtsko masažo do hitrejše in dolgoročne odprave težav s hrbtenico.

Je terapevtska masaža tisto, kar potrebujejo vaše mišice?  

Hrbtenica je zapletena struktura in najboljši način za obvladovanje bolečin je uporaba večjega nabora storitev hkrati. Tako, da vsaka doda svoje prednosti in s tem pomagajo hrbtenični strukturi.

O koristih kombiniranja vadbe s terapevtskimi masažami pri zmanjševanju bolečin v križu pričajo številne raziskave, ki so potrdile lajšanje mišične zakrčenosti, simptomov išiasa in bolečin v križu.


Kaj je terapevtska masaža?

Težave s hrbtenico se pogosto pojavijo v povezavi z zakrčenimi mišicami zaradi nepravilnega gibanja, bolečin in poškodb. Telo je zato neprožno, napeto in akutno stanje bolečine slabše. Terapevtska masaža pri tem pomaga, ker:

 1. 1
  pospeši regeneracijo pri akutnih in kroničnih poškodbah.
 2. 2
  izboljša držo in mobilnost sklepa, zmanjšuje stres ter glavobole. 
 3. 3
  pospeši prekrvavitev in prehranjuje medvretenčne ploščice. 
 4. 4
  zmanjša mišično napetost in bolečine ter poveča regeneracijo tkiv. 
 5. 5
  ima pozitivni vpliv na živčni sistem.
 6. 6
  telesu povrne naravno in sproščeno gibanje, ki je zaradi zakrčenosti onemogočeno. 

Je terapevtska masaža enaka klasični? 

Ne. Terapevtske masaže uvrščamo med klasično masažo, ki sprosti celotno telo in manualne pristope, ki ciljano obravnavajo posamezen sklep in njegovo gibljivost.

 

Kombinacija vadbe in masaže, krepitve in sprostitve mišic ustvari ravnovesje, ki ga telo potrebuje, da se spopade s turbulentno potjo hrbteničnih težav. Prepričani smo, da bo vaša pot odpravljanja bolečin zato krajša. Vabljeni na terapevtsko masažo.

Terapevtska masaža sama po sebi ne more odpraviti vzroka težav v hrbtenici, je pa odlično dopolnilo k vadbi pravilnega gibanja.

KORISTI TERAPEVTSKE MASAŽE

Samo pomislite (in glejte graf) - osnovno razbremenitev hrbtenice naredite na vadbi, s terapevtsko masažo pa izboljšate počutje in sprostite posamezne mišice, ki so prekomerno zakrčene. Ko cikel nekajkrat ponovite, se bistveno hitreje popravi stanje hrbtenice in zmanjša stopnja bolečin.

 Graf prikazuje, kako se kombinacija obeh tehnik, ki jo predstavlja zelena krivulja, dolgoročno obrne v območje brez bolečin.

Kdo izvaja terapevtske masaže?

Sem Melani knez, diplomirana kineziologinja in v zaključevanju magisterija s področja kinezioterapije.

V življenju mi je najpomembnejše, da prepoznamo in ozavestimo vpliv pravilnih gibalnih vzorcev na zdravje in počutje posameznika v vseh življenjskih obdobjih.

Vodilo mojega dela so strokovnost, natančnost, visoka raven empatije ter odprtost pri podajanju in prejemanju novih znanj. 

Ključnega pomena pa vsekakor zadovoljna stranka in njeno mnenje.

Kombinacija vadbe in masaže, krepitve in sprostitve mišic bo ustvarila ravnovesje, ki ga vaše telo potrebuje, da se spopade s turbulentno potjo hrbteničnih težav. Prepričani smo, da bo vaša pot odpravljanja bolečin zato krajša. Vabljeni na terapevtsko masažo. 

Ali terapevtska masaža ZARES pomaga pri težavah s hrbtenico? 

g. Bojan 

PREJ KOT V DVEH MESECIH SEM BIL SPET NAZAJ NA SMUČEH. 

 

"Po večkratnem ''opozarjanju križa'' me je ''stisnilo'' (pa ravno pred smučarsko sezono).


Zaradi bolečin križa in naprej v desno nogo sem z muko napravil 30 korakov. Rezultat MRI je bila hernija, in ker vemo, kako je z našim zdravstvom, sem se odločil, da si pomagam z različnimi strokovnjaki in terapijami.


Tudi, ko sem šel k dr. Kerncu na pogovor, sem bil že odločen za paket 8-urnega programa stabilizacije. Sodelavke Re.aktiva so se res potrudile, saj v začetku sploh nisem znal premikati medenice.


Seveda z veliko vsakodnevne hoje, pitja vode in vajami dr. Kernca upam, da stabiliziram hrbtenico in se težave ne ponovijo.


Aja pa še to - prej kot v 2 mesecih sem bil spet na smučeh."

ga. Barabara 

DR. KERNC ME JE NAUČIL PRAVILNE IZVEDBE VAJ IN PREDSTAVIL TRIKE GIBANJA,KI JIH LAHKO UPORABIM V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU.

"Pred mnogimi leti sem bila operirana HD L4 - L5. Lani pa sem se zopet spopadala s to diagnozo.


Redno hodim na manualno terapijo trenutno pa tudi k dr. Kerncu. Lahko rečem, da sem zelo vesela, da sem se odločila za tovrstno telovadbo.


Dr. Kernc me je naučil pravilne izvedbe vaj in predstavil trike gibanja, ki jih lahko uporabim v vsakdanjem življenju tako v službi kot v prostem času.


Moja hrbtenica je hvaležna, seveda sem se pa tudi sama morala disciplinirati in pridno predvsem pa pravilno telovaditi.


Sem zelo vesela, da napredujem."

g. Marko

S POMOČJO 3-URNEGA PROGRAMA DR. KERNCA SEM BREZ OPERACIJE ODPRAVIL NEZNOSNE BOLEČINE V KRIŽU.

"Z diagnozo protrurzije medvretenčnih ploščic L4-L5 in L5-S1 in neznosnimi bolečinami v križu sem si rekel, da je obisk pri dr. Kerncu še zadnji poizkus, preden se odločim za operacijo.


Priznam, da je bilo to bolj dejanje iz obupa, ne pa nekaj, v kar bi verjel, saj sem sam poskusil veliko stvari: različne vaje iz interneta, masaže, elektro stimulacijo (Compex in InterX ...


Dr. Kernc se je v moje težave individualno poglobil in z le tremi obiski se mi je življenje obrnilo na bolje.


Vsem, ki imate težave s križem, svetujem: POSKUSITE program dr. Kernca, saj sem sam zaradi neznanja delal vaje, ki so mi škodile oz. vaj nisem delal pravilno."

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

DARILNI BON: Podarite zdravje Pogoji poslovanja    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.