TERAPEVTSKE MASAŽE

 Kombinacija vadbe in masaže, krepitve in sprostitve mišic ustvari ravnovesje, ki ga telo potrebuje, da se spopade s turbulentno potjo hrbteničnih težav. Prepričani smo, da bo vaša pot odpravljanja bolečin zato krajša. 

Zakaj, terapevtska masaža? 

Hrbtenica je zapletena struktura in najboljši način za obvladovanje bolečin je uporaba večjega nabora storitev hkrati. Tako, da vsaka doda svoje prednosti in s tem pomagajo hrbtenični strukturi.

O koristih kombiniranja vadbe s terapevtskimi masažami pri zmanjševanju bolečin v križu pričajo številne raziskave, ki so potrdile lajšanje mišične zakrčenosti, simptomov išiasa in bolečin v križu.


V Re.aktivu vas naučimo odpravljati bolečine"Terapevtska masaža mi zelo pomaga, saj prepreči ponavljajoče se bolečine zaradi zakrčenosti hrbtnih mišic, ki so po vsej verjetnosti posledica načina življenja - sedenja za računalnikom v službi. Po nasvetih terapevtke sem poleg dosedanjih športnih aktivnosti začel z vajami, kot so blago raztegovanje hrbtenice na drogu. Zelo sem zadovoljen in vsem toplo priporočam!"

Stane

Koristi terapije

Težave s hrbtenico se pogosto pojavijo v povezavi z zakrčenimi mišicami zaradi nepravilnega gibanja, bolečin in poškodb. Telo je zato neprožno, napeto in akutno stanje bolečine slabše. Terapevtska masaža pri tem pomaga, ker:

 • pospeši regeneracijo pri akutnih in kroničnih poškodbah.
 • izboljša držo in mobilnost sklepa, zmanjšuje stres ter glavobole. pravilnega ravnanja ter aktivacijo mišic za zaščito hrbtenice.
 • pospeši prekrvavitev in prehranjuje medvretenčne ploščice. 
 • zmanjša mišično napetost in bolečine ter poveča regeneracijo tkiv. 
 • ima pozitivni vpliv na živčni sistem.
 • telesu povrne naravno in sproščeno gibanje, ki je zaradi zakrčenosti onemogočeno.
 • Vas zanima brezplačna e-knjiga dr. Kernca   "PREMAGAJTE BOLEČINE V KRIŽU?"

  Je terapevtska masaža enaka klasični? 

  Ne. Terapevtske masaže uvrščamo med klasično masažo, ki sprosti celotno telo in manualne pristope, ki ciljano obravnavajo posamezen sklep in njegovo gibljivost.

  KOMBINACIJA VADBE IN TERAPEVTSKE MASAŽE

  Samo pomislite (in glejte graf) - osnovno razbremenitev hrbtenice naredite na vadbi, s terapevtsko masažo pa izboljšate počutje in sprostite posamezne mišice, ki so prekomerno zakrčene. Ko cikel nekajkrat ponovite, se bistveno hitreje popravi stanje hrbtenice in zmanjša stopnja bolečin.

   Graf prikazuje, kako se kombinacija obeh tehnik, ki jo predstavlja zelena krivulja, dolgoročno obrne v območje brez bolečin.

  Kdo izvaja terapevtske masaže?

  Sem Melani Knez, diplomirana kineziologinja in v zaključevanju magisterija s področja kinezioterapije. V življenju mi je najpomembnejše, da prepoznamo in ozavestimo vpliv pravilnih gibalnih vzorcev na zdravje in počutje posameznika v vseh življenjskih obdobjih. Vodilo mojega dela so strokovnost, natančnost, visoka raven empatije ter odprtost pri podajanju in prejemanju novih znanj. Ključnega pomena pa vsekakor zadovoljna stranka in njeno mnenje.

  Terapevtska masaža sama po sebi ne more odpraviti vzroka težav v hrbtenici, je pa odlično dopolnilo k vadbi pravilnega gibanja.  » Velika zahvala tudi Melani Knez. Zelo prijazna in povsem osredotočena na izboljšanje stanja stranke. Njene roke najdejo najmanjšo nepravilnost v telesu. Za vsako nejasnost, bolečino in spremembo pozna razlog in te usmeri k rešitvi. Ta kolektiv res ve kaj dela in so strokovnjaki na svojem področju! Hvala za pomoč, da sem se že skoraj vrnil v prvotno stanje.

  Brane

  Re.aktiv je mesto, kamor greste, ko pride do težav s hrbtenico.

  S preverjenim in varnim protokolom vas bomo pripeljali do odprave oz. kontroliranja bolečin. Dobili boste razumevanje, zakaj je prišlo do težav in katere vaje za hrbtenico pomagajo pri razbremenitvi struktur. Ter se naučili prilagoditi svoje gibanje na način, da skrbite za svojo hrbtenico pri vsaki aktivnosti ali dejavnosti. Z nami se ne boste znašli v občutku, da ne veste, kako naprej, da ste obtičali ali da nimate rešitve.

  RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

  dr. DEJAN KERNC

   

  Ulica Ferda Kozaka 30 

  1000 Ljubljana  

  PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

  ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

  DARILNI BON: Podarite zdravje   Pogoji poslovanja    Piškotki

  © 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.