MNENJA, PRIPOROČILA IN IZKUŠNJE NAŠIH PACIENTOV

Z nami ne boste našli le vadbe, ampak skupnost. Z vso odgovornostjo spremljamo stanje posameznikov in se iz odzivov tudi učimo. Spodaj so zbrana mnenja nekaterih.

TO NI REKLAMA. TO SO DEJSTVA.

"Pred devetimi leti sem bila operirana na hrbtenici - stenoza. Lani se mi je bolečina povrnila, za še hujše bolečine se mi je ukleščil še ishiadični živec.

Sredi avgusta sem bila nepokretna. Po telefonskem pogovoru z dr. Kerncem sem se odločila za 8-urni program stabilizacije. Z vajami in s pomočjo potrpežljive in prisrčne ge. Irene sem počasi okrevala. Po dobrih 3 mesecih vaj in masaž z ga. Melani funkcioniram skoraj normalno.

Vsem, ki imajo kakršnekoli težave s hrbtenico, bi priporočila Re.aktiv - to ni reklama - to so dejstva.

Še enkrat hvala celotnemu kolektivu in vse dobro!"

ga.  Marija Š.  

Hvala RE. AKTIV za vso strokovno in psihično podporo.

"Z bolečinami v hrbtenici se srečujem že zelo dolgo.

Kot mlada punca sem trenirala atletiko in bila zelo aktivna športnica. Veliko sem tudi smučala. Pri 15 letih sem na smučanju zelo grdo padla. Od takrat imam bolečine v hrbtenici. Kljub telovadbi in večkratni fizioterapiji me je vsake toliko bolečina položila v posteljo. Dokler nisem leta 2017 pristala na operacijski mizi, kjer so mi naredili stabilizacijo hrbtenice z vijaki. 

Dolgotrajna rehabilitacija in nasveti zdravnikov, kaj vse ne smem početi nikoli več, so me spravili v depresijo. Nič več smučanja, hoje v hribe, kolesarjenja....

Moje življenje se je obrnilo na glavo.

Potem pa mi je prijateljica predlagala, da obiščem center RE. AKTIV in se posvetujem z dr. Kerncem. Nikoli mi ne bo žal, da sem se odločila za ta korak.

Že na prvem posvetu mi je dr. Kernc garantiral, da bo naredil vse, da se jaz spet postavim na smuči.

Ob redni telovadbi, odkrivanju mišic, za katere nisem vedela, da jih imam in njegovi strokovni pomoči sem se po dveh letih po operaciji,  spet postavila na smuči. Od takrat sem zopet malo bolj aktivna. Tudi kolesarim in kdaj pa kdaj osvojim tudi kak dvatisočak.

Seveda na telovadbo in raztezne vaje ne smem pozabiti nikoli več. Skupinsko vadbo pri dr. Kerncu še vedno obiskujem.

Hvala RE. AKTIV za vso strokovno in psihično podporo.

ga. Tanja B. 

ZLATA VREDNA IZKUŠNJA. 

"Zahvaljujem se dr. Dejanu Kerncu, da sem odpravil bolečine v križu zaradi kar dveh hernij.

Z osebno obravnavo in prikazom vaj sem postopoma napredoval in povsem odpravil bolečino.


Ne samo, da sem odpravil bolečino, ponovno sem lahko delal v službi in se naučil obvladovati telo-mišice, da se mi bolečina ne ponovi.

Zlata vredna izkušnja, ki jo resnično priporočam vsem, ki imate težave s križem.

g. Janko V.

ISKRENO PRIPOROČAM ZA ČIMPREJŠNJI POVRATEK V NORMALNOST. 

»Do Re.aktiv in dr. Kernca sem prišla čisto po naključju, ko sem za sina iskala strokovno pomoč zaradi bolečin v hrbtenici zaradi prehitre rasti. No, njegov problem smo sicer rešili drugače. Kmalu za tem pa je tudi mene uščipnilo v križu, ta bolečina in nezmožnost normalnega funkcioniranja mi je dala konkreten razlog za razmislek, da nekaj delam narobe. V službi več ur na dan presedim, gibanja skoraj nič. Že iz prvega pogovora sem odšla bistveno bolj optimistična, kot sem prišla. Začela sem z vajami, ki so mi bile velik izziv, saj so narejene tako, da je potrebna popolna zbranost, sicer ni pravega efekta. Tudi "lahkotnost" vaj me je presenetila naslednji dan z bolečinami v mišicah, za katere sploh nisem vedela, da obstajajo. Potem pa še masaža, ta je naredila ogromno piko na I. Vaje zdaj pravilno izvajati, sicer me telo samo spomni, da je čas za njih. Spoznala, sem tudi dejstvo, da zaradi narave dela moram večkrat vstati narediti en krog (na "čik pavzo", pa čeprav ne kadim) in nadaljevati z delom. Vsem, ki imate podobne težave vam iskreno priporočam Re.aktiv ekipo in čimprejšnji povratek v normalnost. Re.aktiv druščina hvala, ker ste."

ga. Mojca H.S.

MIRNO IN Z VELIKO HVAEŽNOSTJO LAHKO REČEM, DA DANES NORMALNO FUNKCIONIRAM. 

"Ob "odkritju" in spoznanju dr. Kernca so se razblinili moji strahovi in zavore strahu, ki so me spremljale po drugi operaciji na hrbtenici. Strokovno vodene vadbe, podkrepljene z izredno pozitivno in spodbudno osebno noto g. Kernca je nadstandard, ki ga v preteklih letih iskanja pomoči nisem našla nikjer. Mirno in z veliko hvaležnostjo lahko rečem, da danes normalno funkcioniram."

ga. Helena

DR. KERNC ME JE NAUČIL PRAVILNE IZVEDBE VAJ IN PREDSTAVIL TRIKE GIBANJA, KI JIH LAHKO UPORABIM V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU. 

"Pred mnogimi leti sem bila operirana HD L4 - L5. Lani pa sem se zopet spopadala s to diagnozo. Redno hodim na manualno terapijo trenutno pa tudi k dr. Kerncu. Lahko rečem, da sem zelo vesela, da sem se odločila za tovrstno telovadbo. Dr. Kernc me je naučil pravilne izvedbe vaj in predstavil trike gibanja, ki jih lahko uporabim v vsakdanjem življenju tako v službi kot v prostem času. Moja hrbtenica je hvaležna, seveda sem se pa tudi sama morala disciplinirati in pridno predvsem pa pravilno telovaditi. Sem zelo vesela, da napredujem."

ga. Barabara

MORDA OPERACIJA NE BO POTREBNA, JE REKEL DR. KERNC. 

"Redno izvajam vaje in s tem nekako vzdržujem dobro počutje, čeprav kakšne bistvene razlike ne čutim, ampak vsaj ni poslabšanja. Bolečin že prej nisem imela prav močnih, nekako 2/10. Prav nič pa ni spremembe pri moji bistveni težavi: občasna polurna odpoved nog, neobčutljivost nog.
Dr. Kernc mi je dal upanje z besedami: morda operacija sploh ne bo potrebna. Fizioterapevtka Sara je bila prijazna in strokovna."

ga. Aleša

S POMOČJO 3-URNEGA PROGRAMA DR. KERNCA SEM BREZ OPERACIJE ODPRAVIL NEZNOSNE BOLEČINE V KRIŽU.

"Bolečine v križu... Le kdo jih ne pozna?

Tam nekje pri dvajsetih letih se vse skupaj po navadi začne. Včasih samo malo uščipne in popusti, včasih pa te prilepi za nekaj dni v posteljo in potem še kakšnih 14 dni hodiš malo postrani... Čisto normalno za vaša leta pravijo. In z leti se človek vsega navadi. Kakšen tabletek proti bolečinam, pa vaje in kakšna fizioterapija pa bo... Vsaj mislil sem, da bo, dokler ni šlo zares. Hernija, seveda. In potem je neizbežno sledila operacija. In prepričanje, da bo konec z vsemi aktivnostmi kot sem jih poznal prej.

Na srečo sem dr. Kernca spoznal kakšen mesec pred operacijo. In sva začela. Lepo počasi sva odkrivala mišice, za katere prej sploh nisem vedel, da jih imam. Po rehabilitaciji v termah sva vsak teden dodala kakšno novo vajo za krepitev, koordinacijo in ravnotežje. Po pol leta sem osvojil prvi dvatisočak, po enem letu prekolesaril 100 kilometrov in po letu in pol smučal cel teden. In vse to brez kakršnihkoli težav. 

Seveda vsega tega ne bi dosegel brez pravega pristopa in brez RE.AKTIVacije. In ne le pri športu, ampak vedno in povsod s pravilnimi gibi in mišicami skozi vsakdanje izzive naprej k cilju.

Če bi vse to vedel pred 20 leti..."

g. Borut B.

VAJE SO MI VELIKO PRIPOMOGLE DO ZMANJŠANJA BOLEČIN. 

"Noben zdravnik, pri katerem sem bil, ni znal pojasniti, zakaj in kako, ter svetovati pri odpravi bolečin. Vaje so mi veliko pripomogle do zmanjšanja bolečin in večje gibljivosti. Vem, da bolečine popolnoma ne bodo nikoli izginile, ampak odpravil sem jih do te mere, da sem zelo zadovoljen. Še enkrat hvala za vašo pomoč."

g. Matej K.

HVALA ZA VAJE IN NAPOTKE, KI SO MI OMOGOČILI POTOVANJE. 

"Zahvaljujem se vam za vaje in napotke, ki mi omogočajo popotovanje. Vsak dan pol ure zjutraj in pol ure zvečer izvajam vse vaje, ki sva jih obdelala, poleg tega pa jih izvajam tudi na motorju med vožnjo. Na dve uri se tudi ustavim in naredim raztezne vaje. Med vožnjo nimam težav, imam pa malo bolečin, če malo dalj hodim. Še enkrat hvala."

g. Tomaž K.

BREZ VAJ BI TEŽKO FUNKCIONIRALA OB TAKO NAPORNEM ŠTUDIJU. 

"Najprej bi se vama rada zahvalila za vso pomoč, ki sta mi jo nudila s terapijami in nasveti. Mislim, da mi vaje zelo pomagajo in bi po mojem težko sploh funkcionirala brez njih ob tako napornem študiju."

ga. Nina T. 

S POMOČJO 3-URNEGA PROGRAMA DR. KERNCA SEM BREZ OPERACIJE ODPRAVIL NEZNOSNE BOLEČINE V KRIŽU.

"Z diagnozo protrurzije medvretenčnih ploščic L4-L5 in L5-S1 in neznosnimi bolečinami v križu sem si rekel, da je obisk pri dr. Kerncu še zadnji poizkus, preden se odločim za operacijo. Priznam, da je bilo to bolj dejanje iz obupa, ne pa nekaj, v kar bi verjel, saj sem sam poskusil veliko stvari: različne vaje iz interneta, masaže, elektro stimulacijo (Compex in InterX ... Dr. Kernc se je v moje težave individualno poglobil in z le tremi obiski se mi je življenje obrnilo na bolje. Vsem, ki imate težave s križem, svetujem: POSKUSITE program dr. Kernca, saj sem sam zaradi neznanja delal vaje, ki so mi škodile oz. vaj nisem delal pravilno."

g. Marko J.

PRAVA OSVEŽITEV PO VEČ NEZADOVOLJNIH OBISKIH ZDRAVNIŠKIH ORDINACIJ.  

"Izkušnja v Re.aktivu je prava osvežitev po več nezadovoljivih obiskih zdravniških ordinacij, kjer pacientov ne poslušajo in postavljajo le diagnoze na podlagi preiskav, brez ponujenih rešitev. Potem morda veš, kaj je narobe, ampak bolečina ostane. Dr. Kernc pa je prijeten sogovornik, ki v sproščenem vzdušju in z veliko interesa pomagati, predstavi rešitev problema s hrbtenico z natančno prilagojeno vadbo, kadar je to seveda mogoče. Dobrih strokovnjakov je veliko, le redki pa so, ki znajo znanje podati na laikom razumljiv način. Razumevanje in zavedanje problema ter osebna angažiranost in redna izvedba vaj pa vodijo do svobodnega gibanja. Sem na začetku poti, vendar se je vzpostavilo zaupanje, ki enostavno ne more razočarati."

ga. Barabara Z. N.

POZITIVNO PRESENEČENA, SAJ SE MI JE ZGODIL MALI ČUDŽ.  

"Bolečina v hrbtenici in spodnjem deli abdomna, je bila moja spremljevalka že nekaj let in nikakor se nisem mogla sprijazniti le z diagnozo na papirju in nasvetom, da je treba s funkcionalnim bolečinskim sindromom nekako živeti. Vedela sem, da bom morala več delati na sebi, a kako se lotiti težave po štiridesetih letih službe v želji za novo, a še vedno aktivno življenjsko obdobje? Ko so mi priporočili obisk pri dr. Kerncu, sem spet začela upati. Že po drugem obisku in rednih vadbah doma je bolečina »čudežno« izginila in se pojavila le občasno v precej manj intenzivni obliki, le ob večjem, nekontroliranem naporu. Dr. Kernc je kineziolog z dušo in telesom. Ko je preučil moje zdravniške izvide, me je prijazno pomiril in razložil, kje leži vzrok moje bolečine. Predstavil je načrt, kako se varno, postopno in prilagojeno lotiti moje bolečine s kineziološkim pristopom. Ob vsaki vaji je najprej strokovno, a preprosto razložil pomen in končni učinek vaje na telo in njegovo pravilno gibanje, nato jo je tudi večkrat demonstriral. Velik poudarek je dajal natančni izvedbi, a tudi vaje prilagajal trenutnemu počutju in mojim gibalnim sposobnostim. 

ga. Sonja R.

Z NATANČNIMI IN TOČNIMI NAVODILI STE ME VODILI PO TERAPEVTSKI POTI DO ŽIVLJENJA BREZ BOLEČIN. 

"Z natančnimi in točnimi navodili ste me vodili po terapevtski poti do brezbolečinskega življenja. Pred tem sem bila vdana v usodo, oz. kakor je simptome diagnosticiral zdravnik ob ogledu rentgenske slike, "gre za starostno obrabo hrbtenice." Zahvaljujoč vam je moja raba hrbtenice zdaj ozaveščena; ojačane trebušne mišice so v rabi pri vsakdanjih in tudi malo manj vsakdanjih opravilih. Zvečer mirno zaspim in se zjutraj zbudim brez bolečin. Brez zadržka vas priporočam vsakemu, ki toži zaradi bolečin v hrbtenici, saj imam izkušnjo, da s svojim svetovanjem resnično pomagate. In morda še pomembneje: človeku vlijete UPANJE v bolj kakovostno življenje!"

ga. Vanda H. 

VEM, DA JE ZAME IN ZA MOJE FUNKCIONIRANJE TO EDINA PRAVA POT. 

"Zelo me veseli in v čast mi je, da lahko svoje bolečine in težave s hrbtenico še naprej obvladujem in seveda odpravljam pod vašim strokovnim in izjemno srčnim vodstvom.


Tudi če izpustim dejstvo, da so izbrane besede marsikdaj “brca v rit”, zelo blagodejno delujejo na siceršnje mentalno počutje. Vem, da je to zame in moje funkcioniranje edina prava pot.."

ga. Helena 

DANES ZARADI RE.AKTIVA SPET LAHKO SMUČAM. 

"Najbolj od vsega sem si želela smučati, a sem se bala bolečine v križu. Vedela sem, da moram najprej zrihtati hrbtenico. Ne pa, kako naj začnem.


Danes zaradi Re.aktiva spet lahko smučam! Z vadbo pravilnih položajev sem okrepila mišice, ki so med smučanjem najbolj obremenjene. Že po nekaj obiskih se je stanje izboljšalo, da sem brez bolečin zdržala celoten koncert v Križankah, kar je bil takrat svojevrsten uspeh.


Spoznala sem pomen pravilne izvedbe in redno vadila doma, dokler mi vaje niso postale avtomatizem. Bolečina je minila, telo se je okrepilo – največ pa mi pomeni, da spet lahko smučam.«

ga. Ana

SPOZNALA SEM, DA MANJ BOLI. ČE DELAM PRAV. IN STRAH JE POČASI IZGINIL. 

»Vadba Re.aktiv je bila moje zadnje upanje pred operativnim posegom. Čakala sem na CT, ko sem na Fb zagledala objavo dr. Kernca in se prijavila na posvet.

Sprva me je bilo strah, da se bo bolečina povečala. Po nekaj urah vadbe pa sem se pričela zavedati smiselnosti pravilne izvedbe, dobila zaupanje v vadbo – in vase. Spoznala sem, da me manj boli, če delam prav in strah je počasi izginil.

Vadba Re.aktiv je prišla ob pravem času in zdaj sem brez bolečin.«

ga. Mojca

MOJA OCENA: 5

»Dr. Kernc je profesionalec, ki pri delu pojasni, zakaj, kako, čemu. Vedno je pripravljen podaljšati uro in odgovoriti na vprašanja ali nejasnosti, ki se porodijo med vadbo.

Ne vem, ali bi temu sploh rekel vadba. Gre za izjemno natančno krepitev določenih trebušnih in hrbtnih mišic, na katere smo pozabili in nam zdaj grenijo življenje. Naučimo se jih nadzirati in uporabljati pri ohranjanju pravilne in brez bolečinske drže v vsakodnevnem življenju. Z vsako uro bolje razumeš, kako sprožiti določeno mišico, da se bo telo poravnalo in kako se je treba gibati, da bolečina izgine.

Mislim, da sem se v nekaj urah naučil dovolj, da lahko celo življenje preživim v pravilni drži ter brez bolečin.«

g. Jože 

REZULTATI SO DOBRI. 

"Najprej te poduči o hrbtenici, najde vzroke težav, nato pregleda gibanje.


In šele, ko si seznanjen z vsem potrebnim, začneš odpravljati slabe navade. Ne delaš na pamet, ne poskušaš vse možno, raje slediš načrtu.


Rezultati so dobri."

g.  Kristjan 

IZBOLJŠANJE SE JE ZAČELO KAZATI KMALU. 

"Hvala za vse prijazne, natančne in zelo natančne napotke, za vaš enkraten pristop k lajšanju oz. odpravljanju težav v mojem križu in tudi vratnem predelu.. Zelo sem vesela, ker se je izboljšanje res začelo kazati kar kmalu, seveda, če sem vaje pridno delala tudi doma , ob čimbolj pravilnem izvajanju - kot sva se jih naučila pri vas. No včasih tudi ni šlo takoj vse tako, kot bi moralo biti , ampak z vašo potrpežljivostjo, da ponovno pokažete in razložite, kako pravilno narediti vajo, je šlo potem lažje."

ga. Maja

VESELA, DA SEM SE PRI ODPRAVLJANJU SKOLIOZE ODLOČILA ZA VAS.

"V hrbtu imam malo skolioze in rezultati vseh vaj, ki sem jih prejela so bili vidni že v zelo kratkem času. Moj hrbet še kar ni čisto raven, vendar počasi prihajam do točke ko bo, za kar sem zelo hvaležna.


Vse vaje so mi vedno pokazane zelo jasno, poleg tega pa so srečanja vedno sproščena in polna pozitive. Sama lahko rečem, da sem vesela, da sem se za odpravljanje skolioze odločila za Re.aktiv."

ga. Eva

OSVOJILA SEM PRAVE NAČINE GIBANJA. 

»Re.aktiv sem po priporočilu sorodnice obiskala po operaciji hernije disci, saj pri zdravnikih nisem dobila zadostnih navodil. Preko individualnih pogovorov in vaj sem osvojila prave načine gibanja tako med sedenjem za računalnikom, med gospodinjskimi opravili ali pri igri in skrbi za otroke. Res sem morala spremeniti način razmišljanja in Re.aktiv mi je pri tem zelo pomagal. Še vedno obiskujem skupinske vadbe, kjer utrjujem pridobljeno znanje in se vedno znova opominjam, da moram previdno a vztrajno skrbeti za svoj hrbet."

g. Jerneja

RES MI JE BOLJE. 

"Hvala za vse prijazne, natančne in zelo natančne napotke, za vaš enkraten pristop k lajšanju oz. odpravljanju težav v mojem križu in tudi vratnem predelu.. Zelo sem vesela, ker se je izboljšanje res začelo kazati kar kmalu, seveda, če sem vaje pridno delala tudi doma , ob čimbolj pravilnem izvajanju - kot sva se jih naučila pri vas. No včasih tudi ni šlo takoj vse tako, kot bi moralo biti , ampak z vašo potrpežljivostjo, da ponovno pokažete in razložite, kako pravilno narediti vajo, je šlo potem lažje.
Zahvalila pa bi se vam še za odpravljanje in reševanje vseh mojih "tegob", ki so se pojavile še dodatno v tem času .
Ja, vesela sem, da sem se odločila, da sem opravila fizioterapijo pri vas, ker mi je res bolje in verjamem, da bo ob rednem izvajanju vaj še bolje.
Veliko uspeha pri vašem delu vam želim in upam, da boste lahko pomagali še veliko ljudem s podobnimi težavami."

ga. Marta 

SLIŠALO SE JE PODOBNO, KOT SE BEREJO NJEGOVI MAIL, DA TOREJ POMAGA. IN RES JE.  

"K dr. Kerncu sem prišel po navdušenem priporočilu. Slišalo se je podobno, kot se berejo njegovi maili, da torej pomaga. In RES je! Znanje, ki ga dr. Kernc ima, individualiziran pristop, ko se najprej temeljito pouči in seznani z našimi težavami, predvsem pa njegov značaj, so zagotovilo uspešne obravnave. Sliši se enostavno, pa vendar je tovrstni pristop po mojih izkušnjah bolj ko ne butične vrste. Dr. Dejan Kernc se je izkazal s širokim znanjem, s svojo sproščenostjo, odzivnostjo in prijaznim pristopom je deloval kot odličen motivator. Predpisane vaje delam skoraj vsak dan, če se kakšne ne spomnim, si pogledam njegov posnetek. In najpomembneje: če bo kdaj spet kaj zabolelo, vem, kje bom dobil pomoč. Hvala, dr. Dejan!"

g.  Siniša B. 

TOPLO PRIPOROČAM.

"Terapevtska masaža mi zelo pomaga, saj prepreči ponavljajoče se bolečine zaradi zakrčenosti hrbtnih mišic, ki so po vsej verjetnosti posledica načina življenja - sedenja za računalnikom v službi. Po nasvetih terapevtke sem poleg dosedanjih športnih aktivnosti začel z vajami, kot so blago raztegovanje hrbtenice na drogu. Zelo sem zadovoljen in vsem toplo priporočam!"

g. Stane

PO NEKAJ TEDNIH OBČUTIŠ NAPREDEK, DOBIŠ ZAGON IN POTEM GRE SAMO ŠE NAVZGOR.  

"Zaradi bolečin sem preizkusila vse možne aparate, metode in masaže.


Ugotovila sem, da je edina stvar, ki je še nisem naredila, zares dobro in kvalitetno natrenirati ključne mišice.


Po posvetu z dr. Kerncem, kjer sva naredila načrt reaktiviranja, sem pričela z rednim izvajanjem vaj. Najprej pod strokovno pomočjo, zdaj pa že dve leti vadim sama.


Bolečin ni več, če pa se pojavijo, jih znam umiriti in hitreje "pozdraviti."

ga. Tina

JAKOST BOLEČINE IN NJENA POGOSTOST STA SE ZAČELI ZMANJŠEVATI. PO TREH MESECIH PA SO PRAKTIČNO IZGINILE. 

»Težko je nekomu razložiti, kaj pomeni imeti bolečine v križu. Ponoči slabo spiš, stalno se prebujaš, zjutraj težko vstaneš iz postelje. Preko dneva si brez energije, ker te stalno zbada v križu. Z bolečino sem se spopadal več let, upošteval zdravniške nasvete, zmanjšal telesno težo. Slednji ukrep je sicer nekaj časa deloval, vendar so se bolečine vrnile. Začel sem plavati in kmalu ugotovil, da mi to povzroča dodatne bolečine. Ko mi je po podrobnih pregledih, zdravnik dejal, da »vas pa res ne bi smelo boleti v križu« sem spoznal, da bo treba poskusiti še kaj drugega.

Pri Dejanu so me najbolj prevzeli njegov optimizem, dobra volja ter zelo strokoven pristop k težavam in vadbi. Čeprav se mi je ta sprva zdela nekoliko nenavadna, sem kmalu zaznal njene pozitivne učinke. Jakost bolečine in njena pogostost sta se začeli zmanjševati, po približno treh mesecih pa so bolečine praktično izginile. Dejan, hvala!«


g. Miha F.  

SPET SE SPREHAJAM, SMUČAM IN UŽIVAM. 

"Glede na priporočilo in objavljena mnenja sem tudi jaz obiskal omenjeni center. Naj povem, da sem bil prvič operiran na hrbtu pred 12 leti. Drugič sem bil operiran pred 5 leti. Žal druga operacija ni uspela in bi potreboval še tretjo s fiksacijo L 4/5. Že celo življenje se ukvarjam s športom, zato mi telovadba nikoli ni delala težav. Velikokrat sem hodil na razne fizioterapije preko zdravstva. Nekako sem se že odločil za operacijo, pa sem si rekel ... "dej poizkusi še te terapije". Sam pristop, sama poglobitev v težave in sama izvedba so bile na vrhunskem in profesionalnem nivoju. Odličen ortoped, odlično osebje in super masaža. 100 % se posvetijo tvoji poškodbi in prilagodijo način zdravljenja. Naj samo omenim, da pred obiskom nisem brez bolečine prehodil niti 50 metrov. Sedaj po teh mesecih se že lepo sprehajam s svojo ženo tudi po 2 do 3 km. Lahko smučam in uživam. Ja, vedno pridejo dnevi, ki jih je treba preživeti ..... v kolikor bi mi tako stanje ostalo, podpišem do konca življenja. Bom si pa vsako tolike tudi privoščil masažo in ja tudi enkrat na leto eno celostno terapijo. Da ne bom predolg .... ENOSTAVNO PRAVI LJUDJE NA PRAVEM MESTU. RES HVALA ZA POMOČ. Ker pa vsi gledamo tudi na ceno, naj povem, da sem dobil veliko veliko več za ceno terapije, kot bi pričakoval. Vsi kateri imate podobne težave, priporočam RE aktiv .... HVALA ..."

g. Danijel

TOPLO PRIPOROČAM. MOJE BOLEČINE V HRBTENICI SO SE ZMANJŠALE IN NA KONCU TUDI IZGINILE.

"Zadovoljna sem, da sem spoznala dr. Kernca.


Na prijazen in strokoven način mi je pomagal razumeti, da je potrebno poslušati svoje telo ter počasi, pravilno in redno izvajati telesno vadbo.


Ob tem so se moje bolečine v hrbtenici zmanjšale in na koncu tudi izginile.


Z redno vadbo še vedno vztrajam, saj mi pomaga, da se bolje počutim."

ga. Silva

PREJ KOT V DVEH MESECIH SEM BIL NAZAJ NA SMUČEH. 

"Po večkratnem ''opozarjanju križa'' me je ''stisnilo'' (pa ravno pred smučarsko sezono). Zaradi bolečin križa in naprej v desno nogo sem z muko napravil 30 korakov. Rezultat MRI je bila hernija, in ker vemo, kako je z našim zdravstvom, sem se odločil, da si pomagam z različnimi strokovnjaki in terapijami. Tudi, ko sem šel k dr. Kerncu na pogovor, sem bil že odločen za paket 8-urnega programa stabilizacije. Sodelavke Re.aktiva so se res potrudile, saj v začetku sploh nisem znal premikati medenice. Seveda z veliko vsakodnevne hoje, pitja vode in vajami dr. Kernca upam, da stabiliziram hrbtenico in se težave ne ponovijo. Aja pa še to - prej kot v 2 mesecih sem bil spet na smučeh."

g. Bojan O.

BOLEČINO LAHKO KONTOLIRAM SAM.

»Danes lahko delam, kar sem mislil, da ne bom nikoli več, kosim, plešem, telovadim, pobiram jabolka .. 


Razlika po izkušnji Re.aktiv je v tem,da ne delam več čudnih položajev, ampak poslušam svoje telo, ne zategujem mišic, temveč jih sproščam, po dolgotrajnem sedenju naredim nekaj razteznih vaj.


Napotke iz vadbe sem prenesel v vsakdanje življenje in spoznal, da bolečino lahko kontroliram sam."

g. Bojan

Več izkušenj naših pacientov si preberite tukaj.

Posvet z dr. Kerncem

Želite odpraviti bolečine v križu? Iščete varno, strokovno in zanesljivo pomoč pri težavah s hrbtenico? Poznate dolgoročno rešitev za svoj hrbet? Individualni posvet z dr. Kerncem je storitev, ki jo ponujamo v ambulanti in predstavlja prvi korak za tiste, ki ste novi na poti reševanja težav s hrbtenico. Izpolnili boste vprašalnik o stanju bolečin, prinesli izvide (če jih imate) in se podrobno pogovorili z dr. Kerncem o realni rešitvi za svoj hrbet. Na posvetu dobite jasno sliko, kaj smete delati in kako, da si ne povzročite dodatnih težav in bolečin v hrbtu. Če se odločite, da boste pri nas nadaljevali z vadbo za razbremenitev bolečin, se pripravi načrt dela, ki vključuje protokol vaj, popolnoma prilagojen vašemu stanju.

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Posvet z dr. Kerncem 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

OSTALO : Tu smo, da vam pomagamo Splošni pogoji    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.