POSVET DR. KERNCEM O BOLEČINAH V HRBTU

Spoznajte vzrok težav in pot do dolgoročne rešitve bolečin. 


Mnenja, priporočila in izkušnje naših pacientov

Z nami ne boste našli le vadbe, ampak skupnost. Z vso odgovornostjo spremljamo stanje posameznikov in se iz odzivov tudi učimo. Spodaj so zbrana mnenja nekaterih.

SLIŠALO SE JE PODOBNO, KOT SE BEREJO NJEGOVI MAILI, DA TOREJ POMAGA. IN RES JE!

"K dr. Kerncu sem prišel po navdušenem priporočilu. Slišalo se je podobno, kot se berejo njegovi maili, da torej pomaga. In RES je! Znanje, ki ga dr. Kernc ima, individualiziran pristop, ko se najprej temeljito pouči in seznani z našimi težavami, predvsem pa njegov značaj, so zagotovilo uspešne obravnave. Sliši se enostavno, pa vendar je tovrstni pristop po mojih izkušnjah bolj ko ne butične vrste. Dr. Dejan Kernc se je izkazal s širokim znanjem, s svojo sproščenostjo, odzivnostjo in prijaznim pristopom je deloval kot odličen motivator. Predpisane vaje delam skoraj vsak dan, če se kakšne ne spomnim, si pogledam njegov posnetek. In najpomembneje: če bo kdaj spet kaj zabolelo, vem, kje bom dobil pomoč. Hvala, dr. Dejan!"

g.  Siniša B. 

Moje bolečine v hrbtenici so se zmanjšale in na koncu tudi izginile.

"Zadovoljna sem, da sem spoznala dr. Kernca.


Na prijazen in strokoven način mi je pomagal razumeti, da je potrebno poslušati svoje telo ter počasi, pravilno in redno izvajati telesno vadbo.


Ob tem so se moje bolečine v hrbtenici zmanjšale in na koncu tudi izginile.


Z redno vadbo še vedno vztrajam, saj mi pomaga, da se bolje počutim."

ga. Silva

Po nekaj tednih občutiš napredek, dobiš zagon in potem gre samo še navzgor.

"Zaradi bolečin sem preizkusila vse možne aparate, metode in masaže.


Ugotovila sem, da je edina stvar, ki je še nisem naredila, zares dobro in kvalitetno natrenirati ključne mišice.


Po posvetu z dr. Kerncem, kjer sva naredila načrt reaktiviranja, sem pričela z rednim izvajanjem vaj. Najprej pod strokovno pomočjo, zdaj pa že dve leti vadim sama.


Bolečin ni več, če pa se pojavijo, jih znam umiriti in hitreje "pozdraviti."

ga. Tina

JAKOST BOLEČINE IN NJENA POGOSTOST STA SE ZAČELI ZMANŠEVATI, PO TREH MESECIH PA SO PRAKTIČNO IZGINILE. 

»Težko je nekomu razložiti kaj pomeni imeti bolečine v križu. Ponoči slabo spiš, stalno se prebujaš, zjutraj težko vstaneš iz postelje. Preko dneva si brez energije, ker te stalno zbada v križu. Z bolečino sem se spopadal več let, upošteval zdravniške nasvete, zmanjšal telesno težo. Slednji ukrep je sicer nekaj časa deloval, vendar so se bolečine vrnile. Začel sem plavati in kmalu ugotovil, da mi to povzroča dodatne bolečine. Ko mi je po podrobnih pregledih, zdravnik dejal, da »vas pa res ne bi smelo boleti v križu« sem spoznal, da bo treba poskusiti še kaj drugega.

Pri Dejanu so me najbolj prevzeli njegov optimizem, dobra volja ter zelo strokoven pristop k težavam in vadbi. Čeprav se mi je ta sprva zdela nekoliko nenavadna, sem kmalu zaznal njene pozitivne učinke. Jakost bolečine in njena pogostost sta se začeli zmanjševati, po približno treh mesecih pa so bolečine praktično izginile. Dejan, hvala!«


g. Miha F.  

Mirno in z veliko hvaležnostjo lahko rečem, da danes normalno funkcioniram.

"Ob "odkritju" in spoznanju dr. Kernca so se razblinili moji strahovi in zavore strahu, ki so me spremljale po drugi operaciji na hrbtenici. Strokovno vodene vadbe, podkrepljene z izredno pozitivno in spodbudno osebno noto g. Kernca je nadstandard, ki ga v preteklih letih iskanja pomoči nisem našla nikjer. Mirno in z veliko hvaležnostjo lahko rečem, da danes normalno funkcioniram."

ga. Helena

Dr. Kernc me je naučil pravilne izvedbe vaj in predstavil trike gibanja,ki jih lahko uporabim v vsakdanjem življenju.

"Pred mnogimi leti sem bila operirana HD L4 - L5. Lani pa sem se zopet spopadala s to diagnozo. Redno hodim na manualno terapijo trenutno pa tudi k dr. Kerncu. Lahko rečem, da sem zelo vesela, da sem se odločila za tovrstno telovadbo. Dr. Kernc me je naučil pravilne izvedbe vaj in predstavil trike gibanja, ki jih lahko uporabim v vsakdanjem življenju tako v službi kot v prostem času. Moja hrbtenica je hvaležna, seveda sem se pa tudi sama morala disciplinirati in pridno predvsem pa pravilno telovaditi. Sem zelo vesela, da napredujem."

ga. Barabara

MORDA OEPRACIJA NE BO POTREBNA, JE REKEL DR. kERNC.

"Redno izvajam vaje in s tem nekako vzdržujem dobro počutje, čeprav kakšne bistvene razlike ne čutim, ampak vsaj ni poslabšanja. Bolečin že prej nisem imela prav močnih, nekako 2/10. Prav nič pa ni spremembe pri moji bistveni težavi: občasna polurna odpoved nog, neobčutljivost nog.
Dr. Kernc mi je dal upanje z besedami: morda operacija sploh ne bo potrebna. Fizioterapevtka Sara je bila prijazna in strokovna."

ga. Aleša

KMALU SEM DOBILA UPANJE, DA JE MOŽNO TEŽAVE Z REDNIMI VADBAMI OMILITI.

Pred pol leta sem se prvič srečala z močno bolečino neznanega izvora v levi nogi. Ko je močna bolečina po parih dneh popustila, se moje težave niso končale. Neprestano mravljinčenje in parestezije v nogi so bile vzrok, da sem obiskala nekaj specialistov in opravila preglede EMG, MR, ultrazvok,... ugotovljeno je bilo, da imam protruzijo diska v ledvenem delu hrbtenice. Ker je v moji naravi, da se vseh stvari lotim celostno, tudi tukaj nisem odlašala in takoj poiskala pomoč fizioterapevtke in se obrnila na center Re.Aktiv.  Sodelovanje z Dr. Dejanom Kerncem mi je kmalu prebudilo/obudilo upanje, da je možno tovrstne težave s pravilnimi in rednimi vadbami omiliti. To se seveda ne zgodi čez noč. Najprej sem bila hvaležna že za vsak trenutek, uro in dan ki me je vrnil nazaj v stanje, ko nisem imela težav. Potem seveda pričakuješ vedno več, vendar nobena pot v življenju ni premočrtna :-) Tudi pri meni so se pojavljala nihanja, ki so vključevala tako boljše in slabše dneve. Hvaležna sem dr. Kerncu, ki mi je stal ob strani in me usmerjal na moji poti do izboljšanja. V sebi sedaj nosim zavedanja, da je zelo pomembna redno opravljanje vaj, da pa sta prav tako pomembna pravilni pristop in pravilna izvedba vaje in kar je pri meni osebno najbolj težko, da je zelo pomembno, da se znamo v življenju tudi ustaviti, poslušati svoje telo.

ga. Katja

Hvala, da ste me spravili pokoncu.

"Rad bi se zahvalil za potrpežljivost in izčrpne odgovore na moja razmišljanja. Bila mi je izredno lepa izkušnja. Pridobil sem veliko koristnih informacij in znanja, ki ga bom, upam koristno uporabil. Še enkrat hvala, da ste me spravili pokonci in me pozitivno podprli pri mojih potovalnih načrtih."

g. Tomaž

Bolje se počutim, odkar aktivno skrbim za svoje zdravje.

"Vesela sem bila, da me je dr. Kernc sprejel v kratkem času. Je zelo prijazen in strokoven, pomagal mi je tudi s tolmačenjem izvidov specialističnih preiskav. Razumljivo mi je razložil pravilno izvedbo vaj, ki so bile usmerjene na krepitev točno določenih mišic. Odkar mi je pripravil načrt vaj, se bolje počutim, saj vem, da aktivno skrbim za svoje zdravje."

ga. Anita

Dr. Kernc se poglobi, prisluhne in si vzame čas. 

"Po več letih specialistov in preiskav, je prava osvežitev priti do dr. Kernca. Res se poglobi, prisluhne in si vzame čas, da strokovno pojasni situacijo. S tem pa poskrbi za še dodatno motivacijo na poti do okrevanja. Hvala, dr. Dejan."

nn

BOLEČINO LAHKO KONTOLIRAM SAM.

»Danes lahko delam, kar sem mislil, da ne bom nikoli več, kosim, plešem, telovadim, pobiram jabolka .. 


Razlika po izkušnji Re.aktiv je v tem,da ne delam več čudnih položajev, ampak poslušam svoje telo, ne zategujem mišic, temveč jih sproščam, po dolgotrajnem sedenju naredim nekaj razteznih vaj.


Napotke iz vadbe sem prenesel v vsakdanje življenje in spoznal, da bolečino lahko kontroliram sam."

g. Bojan

VAJE SO MI VELIKO PRIPOMOGLE DO ZMANJŠANJA BOLEČIN.

"Noben zdravnik, pri katerem sem bil, ni znal pojasniti, zakaj in kako, ter svetovati pri odpravi bolečin. Vaje so mi veliko pripomogle do zmanjšanja bolečin in večje gibljivosti. Vem, da bolečine popolnoma ne bodo nikoli izginile, ampak odpravil sem jih do te mere, da sem zelo zadovoljen. Še enkrat hvala za vašo pomoč."

g. Matej K.

HVALA ZA VAJE IN NAPOTKE, KI SO MI OMOGOČILI POPOTOVANJE.

"Zahvaljujem se vam za vaje in napotke, ki mi omogočajo popotovanje. Vsak dan pol ure zjutraj in pol ure zvečer izvajam vse vaje, ki sva jih obdelala, poleg tega pa jih izvajam tudi na motorju med vožnjo. Na dve uri se tudi ustavim in naredim raztezne vaje. Med vožnjo nimam težav, imam pa malo bolečin, če malo dalj hodim. Še enkrat hvala."

g. Tomaž K.

BREZ VAJ BI TEŽKO FUNKCIONIRALA OB TAKO NAPORNEM ŠTUDIJU. 

"Najprej bi se vama rada zahvalila za vso pomoč, ki sta mi jo nudila s terapijami in nasveti. Mislim, da mi vaje zelo pomagajo in bi po mojem težko sploh funkcionirala brez njih ob tako napornem študiju."

ga. Nina T. 

S POMOČJO 3-URNEGA PROGRAMA DR. KERNCA SEM BREZ OPERACIJE ODPRAVIL NEZNOSNE BOLEČINE V KRIŽU.

"Z diagnozo protrurzije medvretenčnih ploščic L4-L5 in L5-S1 in neznosnimi bolečinami v križu sem si rekel, da je obisk pri dr. Kerncu še zadnji poizkus, preden se odločim za operacijo. Priznam, da je bilo to bolj dejanje iz obupa, ne pa nekaj, v kar bi verjel, saj sem sam poskusil veliko stvari: različne vaje iz interneta, masaže, elektro stimulacijo (Compex in InterX ... Dr. Kernc se je v moje težave individualno poglobil in z le tremi obiski se mi je življenje obrnilo na bolje. Vsem, ki imate težave s križem, svetujem: POSKUSITE program dr. Kernca, saj sem sam zaradi neznanja delal vaje, ki so mi škodile oz. vaj nisem delal pravilno."

g. Marko J.

PRAVA OSVEŽITEV PO VEČ NEZADOVOLJIVIH OBISKIH ZDRAVNIŠKIH ORDINACIJ.

"Izkušnja v Re.aktivu je prava osvežitev po več nezadovoljivih obiskih zdravniških ordinacij, kjer pacientov ne poslušajo in postavljajo le diagnoze na podlagi preiskav, brez ponujenih rešitev. Potem morda veš, kaj je narobe, ampak bolečina ostane. Dr. Kernc pa je prijeten sogovornik, ki v sproščenem vzdušju in z veliko interesa pomagati, predstavi rešitev problema s hrbtenico z natančno prilagojeno vadbo, kadar je to seveda mogoče. Dobrih strokovnjakov je veliko, le redki pa so, ki znajo znanje podati na laikom razumljiv način. Razumevanje in zavedanje problema ter osebna angažiranost in redna izvedba vaj pa vodijo do svobodnega gibanja. Sem na začetku poti, vendar se je vzpostavilo zaupanje, ki enostavno ne more razočarati."

ga. Barabara Z. N.

POZITIVNO PRESENEČENA, SAJ SE MI JE ZGODIL MALI ČUDEŽ.

"Bolečina v hrbtenici in spodnjem deli abdomna, je bila moja spremljevalka že nekaj let in nikakor se nisem mogla sprijazniti le z diagnozo na papirju in nasvetom, da je treba s funkcionalnim bolečinskim sindromom nekako živeti. Vedela sem, da bom morala več delati na sebi, a kako se lotiti težave po štiridesetih letih službe v želji za novo, a še vedno aktivno življenjsko obdobje? Ko so mi priporočili obisk pri dr. Kerncu, sem spet začela upati. Že po drugem obisku in rednih vadbah doma je bolečina »čudežno« izginila in se pojavila le občasno v precej manj intenzivni obliki, le ob večjem, nekontroliranem naporu. Dr. Kernc je kineziolog z dušo in telesom. Ko je preučil moje zdravniške izvide, me je prijazno pomiril in razložil, kje leži vzrok moje bolečine. Predstavil je načrt, kako se varno, postopno in prilagojeno lotiti moje bolečine s kineziološkim pristopom. Ob vsaki vaji je najprej strokovno, a preprosto razložil pomen in končni učinek vaje na telo in njegovo pravilno gibanje, nato jo je tudi večkrat demonstriral. Velik poudarek je dajal natančni izvedbi, a tudi vaje prilagajal trenutnemu počutju in mojim gibalnim sposobnostim. 

ga. Sonja R.

Z NATANČNIMI IN TOČNIMI NAVODILI STE ME VODILI PO TERAPEVTSKI POTI DO ŽIVLJENJA BREZ BOLEČIN.

"Z natančnimi in točnimi navodili ste me vodili po terapevtski poti do brezbolečinskega življenja. Pred tem sem bila vdana v usodo, oz. kakor je simptome diagnosticiral zdravnik ob ogledu rentgenske slike, "gre za starostno obrabo hrbtenice." Zahvaljujoč vam je moja raba hrbtenice zdaj ozaveščena; ojačane trebušne mišice so v rabi pri vsakdanjih in tudi malo manj vsakdanjih opravilih. Zvečer mirno zaspim in se zjutraj zbudim brez bolečin. Brez zadržka vas priporočam vsakemu, ki toži zaradi bolečin v hrbtenici, saj imam izkušnjo, da s svojim svetovanjem resnično pomagate. In morda še pomembneje: človeku vlijete UPANJE v bolj kakovostno življenje!"

ga. Vanda H. 

VEM, DA JE ZAME IN ZA MOJE FUNKCIONIRANJE to EDINA PRAVA POT.

"Zelo me veseli in v čast mi je, da lahko svoje bolečine in težave s hrbtenico še naprej obvladujem in seveda odpravljam pod vašim strokovnim in izjemno srčnim vodstvom.


Tudi če izpustim dejstvo, da so izbrane besede marsikdaj “brca v rit”, zelo blagodejno delujejo na siceršnje mentalno počutje. Vem, da je to zame in moje funkcioniranje edina prava pot.."

ga. Helena 

DANES ZARADI RE.AKTIVA SPET LAHKO SMUČAM.

"Najbolj od vsega sem si želela smučati, a sem se bala bolečine v križu. Vedela sem, da moram najprej zrihtati hrbtenico. Ne pa, kako naj začnem.


Danes zaradi Re.aktiva spet lahko smučam! Z vadbo pravilnih položajev sem okrepila mišice, ki so med smučanjem najbolj obremenjene. Že po nekaj obiskih se je stanje izboljšalo, da sem brez bolečin zdržala celoten koncert v Križankah, kar je bil takrat svojevrsten uspeh.


Spoznala sem pomen pravilne izvedbe in redno vadila doma, dokler mi vaje niso postale avtomatizem. Bolečina je minila, telo se je okrepilo – največ pa mi pomeni, da spet lahko smučam.«

ga. Ana

SPOZNALA SEM, DA MANJ BOLI, ČE DELAM PRAV. IN STRAH JE POČASI IZGINIL. 

»Vadba Re.aktiv je bila moje zadnje upanje pred operativnim posegom. Čakala sem na CT, ko sem na Fb zagledala objavo dr. Kernca in se prijavila na posvet.

Sprva me je bilo strah, da se bo bolečina povečala. Po nekaj urah vadbe pa sem se pričela zavedati smiselnosti pravilne izvedbe, dobila zaupanje v vadbo – in vase. Spoznala sem, da me manj boli, če delam prav in strah je počasi izginil.

Vadba Re.aktiv je prišla ob pravem času in zdaj sem brez bolečin.«

ga. Mojca

MOJA OCENA: 5 

»Dr. Kernc je profesionalec, ki pri delu pojasni, zakaj, kako, čemu. Vedno je pripravljen podaljšati uro in odgovoriti na vprašanja ali nejasnosti, ki se porodijo med vadbo.

Ne vem, ali bi temu sploh rekel vadba. Gre za izjemno natančno krepitev določenih trebušnih in hrbtnih mišic, na katere smo pozabili in nam zdaj grenijo življenje. Naučimo se jih nadzirati in uporabljati pri ohranjanju pravilne in brez bolečinske drže v vsakodnevnem življenju. Z vsako uro bolje razumeš, kako sprožiti določeno mišico, da se bo telo poravnalo in kako se je treba gibati, da bolečina izgine.

Mislim, da sem se v nekaj urah naučil dovolj, da lahko celo življenje preživim v pravilni drži ter brez bolečin.«

g. Jože 

REZULTATI SO DOBRI.

"Najprej te poduči o hrbtenici, najde vzroke težav, nato pregleda gibanje.


In šele, ko si seznanjen z vsem potrebnim, začneš odpravljati slabe navade. Ne delaš na pamet, ne poskušaš vse možno, raje slediš načrtu.


Rezultati so dobri."

g.  Kristjan 

Več izkušenj naših pacientov si preberite tukaj.

Posvet z dr. Kerncem

Želite odpraviti bolečine v križu? Iščete varno, strokovno in zanesljivo pomoč pri težavah s hrbtenico? Poznate dolgoročno rešitev za svoj hrbet? Individualni posvet z dr. Kerncem je storitev, ki jo ponujamo v ambulanti in predstavlja prvi korak za tiste, ki ste novi na poti reševanja težav s hrbtenico. Izpolnili boste vprašalnik o stanju bolečin, prinesli izvide (če jih imate) in se podrobno pogovorili z dr. Kerncem o realni rešitvi za svoj hrbet. Na posvetu dobite jasno sliko, kaj smete delati in kako, da si ne povzročite dodatnih težav in bolečin v hrbtu. Če se odločite, da boste pri nas nadaljevali z vadbo za razbremenitev bolečin, se pripravi načrt dela, ki vključuje protokol vaj, popolnoma prilagojen vašemu stanju.

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Posvet z dr. Kerncem 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

OSTALO : Tu smo, da vam pomagamo Splošni pogoji    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED. 

>