Naš  pristop deluje.  

V Re.aktivu deluje izkušena in preverjena ekipa dipl. kineziologov pod vodstvom dr. Dejana Kernca. Pri delu uporabljamo celovit in funkcionalen protokol, s katerim smo doslej več kot 1500 posameznikom pomagali odpraviti bolečine.


Kako pomagamo?

Hrbtenica je kompleksna struktura in pogosto slišimo paciente, da so sprva zmogli reševati težave sami - zdaj pa ni več pravih rezultatov in bolečina v hrbtu ostaja.

Čeprav je na trgu na voljo vse več tehnoloških rešitev, se bistvo reševanja s hrbtenico, ne spreminja. Osnova ostaja pravilno gibanje z aktivacijo obhrbteničnih mišic. Te prevzamejo težo gibanja in na ta način razbremenjujejo hrbtenico.

To se morda sliši zahtevno in dolgotrajno, a je v resnici enostavno, ko enkrat osvojite pravilno ravnanje. In svoje znanje prenesete iz vadbe v življenjske situacije.

V Re.aktivu vam pomagamo poenostaviti (reševanje) in krmarjenje med pravilnimi vzorci in prilagoditvami, ki jih vaša hrbtenica. Naš cilj je, da se vrnete k opravljanju aktivnosti močnejši in bogatejši – ter opremljeni z razumevanjem, kako zaščititi svojo hrbtenico.  

Kdo smo?  

Odpravljamo težave s hrbtenico, razbremenimo strukture ter zmanjšamo stopnjo bolečin. Pri procesu sodelujejo strokovnjaki kineziologije in fizioterapije, s čimer zagotavljamo visoko stopnjo učinkovitosti. 

Vodja

dr. Dejan Kernc

Dr. Dejan Kernc je vodilni strokovnjak za težave s hrbtenico, ki s svetovanji in vadbo pomaga pacientom dolgoročno odpraviti bolečine v hrbtu. 

Več o dr. Kerncu si preberite tukaj

Ekipa

Sodelavci


Irena Skuk

Sem univerzitetna diplomirana mikrobiologinja, ki je v času študija odkrila svoj pravi poklic, ukvarjanje z gibanjem. Preko tečajev za inštruktorja pilatesa, kasneje tudi fitnesa in vodene vadbe, sem pridobivala znanje in širila razumevanje o delovanju človeškega lokomotornega sistema.

Z dodatnimi usposabljanji na tečajih in delavnicah, predvsem pa z ogromno urami dela z ljudmi sem pridobila izkušnje in občutek za delo predvsem z ranljivejšo populacijo. Spontano se je moje delo koncentriralo na ljudi, ki so imeli resnejše težave s sklepi, predvsem s hrbtenico, ter strah oziroma previdnost pri pristopu do vadbe.

Z veseljem sem sprejela vabilo, da se pridružim ekipi Re.aktiv, saj v tem sistemu resnično lahko živim svoje poslanstvo in pomagam čim več posameznikom najti svoj pravi način, za vzdrževanje in izboljševanje fizičnega počutja.

V prostem času se posvečam svojim ostalim prioritetam v življenju, ki so družina in prijatelji, narava, glasba in knjige. Kot pri skrbi za telo in dobro počutje, tudi na ostalih področjih življenja verjamem v ravnovesje, ki se ga trudim vedno iskati.


Melani Knez


 sem diplomirana kineziologinja in v zaključevanju magisterija s področja kinezioterapije.


V življenju mi je najpomembnejše, da prepoznamo in ozavestimo vpliv pravilnih gibalnih vzorcev na zdravje in počutje posameznika v vseh življenjskih obdobjih.


Vodilo mojega dela so strokovnost, natančnost, visoka raven empatije ter odprtost pri podajanju in prejemanju novih znanj. 


Ključnega pomena pa vsekakor zadovoljna stranka in njeno mnenje.

Naše lokacije

Ambulanta

Ambulanta Re.aktiv

Ul. Ferda Kozaka 20, Ljubljana

Ambulanta Re.aktiv je sodoben prostor v Ljubljani, v katerem pacientom na enem mestu ponujamo vadbo in teerapije za doseganje optimalnega stanja hrbtenice.

Podružnice

Širimo svojo mrežo

Ponosni smo, da aktivno sodelujemo pri zdravju in dobrem počutju posameznikov. Resno sprejemamo vlogo odgovornega podjetja in se s tem namenom povezujemo z najboljšimi na področju. 

Maribor

Bodifit Maribor

Tržaška cesta 65

Šentjernej

Rooster fitness 

Šmalčja vas 59

Celje 

Bodifit Celje 

Mariborska cesta 119

Online

Svetovanja preko spleta 

Spoznajte, kako pomagati svoji hrbtenici s pomočjo spletnega posvetovanja z dr. Kerncem.

Izpolnili boste vprašalnik o stanju bolečin, pregledali izvide (če jih imate)  in se podrobno pogovorili o realni rešitvi za svoj hrbet. 

Na posvetu dobite jasno, kaj smete delati in kako, da si ne povzročate dodatnih težav s hrbtenico . 

Verjamemo, da lahko napredujete le z znanjem. 

Izjemno skrbimo za svoje paciente in njihovo dobro počutje. Zagotavljamo dolgoročni protokol reševanja težav s hrbtenico, ob tem pa so nam vedno vodilo ZDRAVE VREDNOTE. Dovolite, da se vam predstavimo:

Pomembno nam je, da razumete naše delo, ker le tako omogočimo izkušnjo, ki temelji na zaupanju in spoštovanju. Delu se v celoti posvečamo ter s strastjo in predanostjo dosegamo odlične rezultate.

Individualno vadbo 1 : 1 priporočamo vsem z bolečinami v hrbtenici, ker se le tako lahko v celoti usmerimo na vaše stanje in potrebe. Vsako telo je edinstveno in ne obstaja vadba, ki bi bila za vse enaka.

Združujemo zavzeto ekipo kineziologov, fizioterapevtov in zdravnikov. Večdimenzionalna obravnava omogoča, da iz različnih področij obravnavamo hrbtenične težave.

Spoštujemo kolege in tesno sodelujemo z zdravstvenimi delavci in strokovnjaki, vključno s fiziatrom, nevrokirurgom, radiologom, fizioterapevti, psihologi in manualnimi terapevti.

Vadbeni protokol je bil dokazan v raziskavi na Ortopedski kliniki v Ljubljani in temelji na krepitvi mišic s ciljem zmanjšanje bolečin in izboljšanjem funkcionalnega stanja. Izsledke raziskave si lahko preberete tukaj.

Z lastnim razvojem appa s senzorjem prenašamo znanstvene ugotovitve v prakso, ker želimo izboljšati storitev in preseči vaša pričakovanja.

Naučimo vas kontroliranja bolečine, da sami lahko nadzirate, kaj smete delati, in česa ne. Spodbujamo, da z aktivnim življenjskim slogom nadaljujete in ohranjate kakovostno življenje.

Poznamo občutek ranljivosti in negotovosti, ko vas bolečine potisnejo iz cone udobja. Zato vas spodbujamo in motiviramo, da opustite lagodne in (pogosto) napačne gibalne vzorce.

Ter osvojite takšne, ki ščitijo hrbtenico in podpirajo vašo osebnostno rast.

Aktualno

Intervju v reviji ONA

Dr. Dejan Kernc, strokovnjak za bolečine v križu, išias, vaje za hrbtenico

Hrbtenica nam z bolečino sporoča, kaj je zanjo zdravo in kaj ne. Od nas pa je odvisno, ali ji bomo prisluhnili. 


Ljudje se večinoma obrnejo name, ko je že zelo hudo in jim drugega ne preostane ali ko že čakajo na operativni poseg. Čeprav dosegamo odlične rezultate, ki smo jih objavili v vrhunskih znanstvenih revijah in jih vsak dan v praksi potrjujemo, nimamo čudežne tabletke, ki bi rešila vse tegobe in stanja.


Sodelovanje z NEŽKO POLJANŠEK, dipl.fiziot. 

V želji, da pacientom Re.aktiva omogočimo večdimenzionalno obravnavo, smo se povezali s priznano Nežko Poljanšek, dipl. fiziot. 

Z go. Nežko odlično sodelujemo, ker verjamemo da ima prav vsak pravico do dolgoročne rešitve za hrbtenico.

In da z združitvijo različnih pristopov fizioterapije in kineziologije to lahko dosežemo.

Uspešne zgodbe PROTOKOLA RE.AKTIV 

"K dr. Kerncu sem prišel po navdušenem priporočilu.

Slišalo se je podobno, kot se berejo njegovi maili, da torej pomaga. In RES je!


Znanje, ki ga dr. Kernc ima, individualiziran pristop, ko se najprej temeljito pouči in seznani z našimi težavami, predvsem pa njegov značaj, so zagotovilo uspešne obravnave." 

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 20 

1000 Ljubljana  

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.