Vadbe v podjetju so del preventivne strategije. 

Poskrbite, da bo vaš kolektiv fizično pripravljen na delo:   

zmanjšajte tveganje za težave s hrbtenico in spodbujajte zdravje,  varnost in dobro počutje.  

Stresni vsakdanjik v kombinaciji s premalo gibanja in nezdravimi razvadami, kaj hitro lahko povzroči zakrčenost mišic.

Od tam pa je le še korak do bolečin v križu, ki so najpogostejši razlog krajših in daljših bolniških odsotnosti.Pomen celovite preventivne strategije


Dejavniki tveganja za poškodbe na delovnem mestu so številni in pogosto je nemogoče ugotoviti, ali je vzrok bolečega križa v dolgotrajnem sedenju, rutiniranem ponavljanju giba ali dvigu težkega bremena. 

V Re.aktivu predlagamo, da v izogib težavam izvedete proaktivno preventivno strategijo, ki zmanjša vzroke tveganja in se prilagodi dejavnosti, ki jo zaposleni v vašem podjetju pretežno opravljajo. 

S tem namenom smo pripravili korporativne programe, ki ohranijio zbranost, razpoloženje in wellbeing kolektiva na delovnem mestu. V okviru programa "Promocija zdravja na delovnem mestu" pa so koristi tudi v zmanjšanju stroškov, ki so povezani s hrbteničnimi boleznimi in bolniško odsotnostjo.

Korporativna ponudba Re.aktiv

PREDAVANJE DR. KERNCA, KAKO NA DELOVNEM MESTU SKRBETI ZA ZDRAVJE HRBTENICE 

Predavanje o razumevanju delovanja hrbtenice je namenjeno ozaveščanju pomena pravilne drže in rednega gibanja tako na delovnem mestu, kot tudi sicer. 

Dr. Kernc se poglobi v delovanje hrbtenične strukture, podrobneje razloži, zakaj sami težko odpravite bolečine v križu in poda jasna navodila, kaj smete in česa ne smete početi.  

Predavanje traja 90 minut in vključuje odgovarjanje na vprašanja.   

SISTEMATIČNO VADBO ZA HRBTENICO


Vadba na delovnem mestu je pomemben del zdravega načina življenja, ker zmanjšuje tveganje za poškodbe hrbteničnih struktur z izboljšanjem drže, ravnotežja in pravilnega gibanja.  

Osnovni paket vadbe Re.aktiv poteka v vaših delovnih prostorih in je sestavljen iz 4x obiskov 30 minutne vadbe, ki poteka 2x tedensko. 

Vadba je popolnoma prilagojena dejavnosti vašega podjetja in vključuje demonstracijo najpomembnejših vaj, povečanje občutka za telo in hrbtenico ter gradivo za zaposlene.

PROGRAM PO MERI 

Programi po meri so popolnoma prilagodljivi in ustrezajo specifičnim zahtevam vašega podjetja.

Kombinirate lahko med krajšimi in daljšimi predavanji, vpeljevanjem zaposlenih v pravilno gibanje in vodeno sistematično vadbo 1x ali 2x tedensko. 

Edina prava rešitev je v preventivi. Program preventivnega preprečevanje je boljši od reaktivnega, ki je prepozen, ko pride do bolečin, operacij, izgubljenih delovnih dni in časa za sanacijo poškodb hrbta.

O meni 

Sem Dejan Kernc, dr. kineziologije in specialist za bolečine v hrbtenici.

Izkušnje sem pridobival na Fakulteti za šport in Ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer smo z ekipo ortopedov, fizioterapevtov in kineziologov razvili vadbeni protokol za varno okrevanje po operaciji ledvene krivine. Znanje sem prenesel v prakso in ga poimenoval Re.aktiv.

Pri reševanju težav s hrbtenico sem združil moči z Nežko Poljanšek, dipl. fizioterapevtko, v želji, da vam z večdimenzionalno obravnavo ponudiva dolgoročno odpravo bolečin v hrbtu in vrnitev v normalno življenje.

Več o meni si lahko preberete TUKAJ

Edina prava rešitev je v preventivi. Program preventivnega preprečevanje težav je boljši od reaktivnega, ki je prepozen, ko pride do bolečin, operacij, izgubljenih delovnih dni in časa za sanacijo poškodb hrbta.

Kaj pravijo naše stranke?  

g. Danijel 

SPET SE SPREHAJAM, SMUČAM IN UŽIVAM. 

 

"Glede na priporočilo in objavljena mnenja sem tudi jaz obiskal omenjeni center. Naj povem, da sem bil prvič operiran na hrbtu pred 12 leti. Drugič sem bil operiran pred 5 leti. Žal druga operacija ni uspela in bi potreboval še tretjo s fiksacijo L 4/5. Že celo življenje se ukvarjam s športom, zato mi telovadba nikoli ni delala težav. Velikokrat sem hodil na razne fizioterapije preko zdravstva. Nekako sem se že odločil za operacijo, pa sem si rekel ... "dej poizkusi še te terapije". Sam pristop, sama poglobitev v težave in sama izvedba so bile na vrhunskem in profesionalnem nivoju. Odličen ortoped, odlično osebje in super masaža. 100 % se posvetijo tvoji poškodbi in prilagodijo način zdravljenja. Naj samo omenim, da pred obiskom nisem brez bolečine prehodil niti 50 metrov. Sedaj po teh mesecih se že lepo sprehajam s svojo ženo tudi po 2 do 3 km. Lahko smučam in uživam. Ja, vedno pridejo dnevi, ki jih je treba preživeti ..... v kolikor bi mi tako stanje ostalo, podpišem do konca življenja. Bom si pa vsako tolike tudi privoščil masažo in ja tudi enkrat na leto eno celostno terapijo. Da ne bom predolg .... ENOSTAVNO PRAVI LJUDJE NA PRAVEM MESTU. RES HVALA ZA POMOČ. Ker pa vsi gledamo tudi na ceno, naj povem, da sem dobil veliko veliko več za ceno terapije, kot bi pričakoval. Vsi kateri imate podobne težave, priporočam RE aktiv .... HVALA ..."

ga. Barabara 

DR. KERNC ME JE NAUČIL PRAVILNE IZVEDBE VAJ IN PREDSTAVIL TRIKE GIBANJA,KI JIH LAHKO UPORABIM V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU.

"Pred mnogimi leti sem bila operirana HD L4 - L5. Lani pa sem se zopet spopadala s to diagnozo.


Redno hodim na manualno terapijo trenutno pa tudi k dr. Kerncu. Lahko rečem, da sem zelo vesela, da sem se odločila za tovrstno telovadbo.


Dr. Kernc me je naučil pravilne izvedbe vaj in predstavil trike gibanja, ki jih lahko uporabim v vsakdanjem življenju tako v službi kot v prostem času.


Moja hrbtenica je hvaležna, seveda sem se pa tudi sama morala disciplinirati in pridno predvsem pa pravilno telovaditi.


Sem zelo vesela, da napredujem."

ga. Aleša

MORDA OEPRACIJA NE BO POTREBNA, JE REKEL DR. KERNC.

"Redno izvajam vaje in s tem nekako vzdržujem dobro počutje, čeprav kakšne bistvene razlike ne čutim, ampak vsaj ni poslabšanja. Bolečin že prej nisem imela prav močnih, nekako 2/10. Prav nič pa ni spremembe pri moji bistveni težavi: občasna polurna odpoved nog, neobčutljivost nog.
Dr. Kernc mi je dal upanje z besedami: morda operacija sploh ne bo potrebna. Fizioterapevtka Sara je bila prijazna in strokovna."

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

DARILNI BON: Podarite zdravje Pogoji poslovanja    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.