Vadbe v podejtju so del preventivne strategije. Z njimi poskbite, da je kolektiv fizično pripravljen na delo, zmanjšate tveganje za nastanek težav s hrbtenico in spodbujate zdravje, varnost in dobro počutje.

Zakaj vadbe v podjetju?  

Stresni vsakdanjik v kombinaciji s premalo gibanja in nezdravimi razvadami, kaj hitro lahko povzroči zakrčenost mišic.

Od tam pa je le še korak do bolečin v križu, ki so najpogostejši razlog krajših in daljših bolniških odsotnosti.

Dejavniki tveganja za poškodbe na delovnem mestu so številni in pogosto je nemogoče ugotoviti, ali je vzrok bolečega križa v dolgotrajnem sedenju, rutiniranem ponavljanju giba ali dvigu težkega bremena. 

V Re.aktivu predlagamo, da v izogib težavam izvedete proaktivno preventivno strategijo, ki zmanjša vzroke tveganja in se prilagodi dejavnosti, ki jo zaposleni v vašem podjetju pretežno opravljajo. 

S tem namenom smo pripravili korporativne programe, ki ohranijio zbranost, razpoloženje in wellbeing kolektiva na delovnem mestu. V okviru programa "Promocija zdravja na delovnem mestu" pa so koristi tudi v zmanjšanju stroškov, ki so povezani s hrbteničnimi boleznimi in bolniško odsotnostjo."Glede na priporočilo in objavljena mnenja sem tudi jaz obiskal omenjeni center. Naj povem, da sem bil prvič operiran na hrbtu pred 12 leti. Drugič sem bil operiran pred 5 leti. Žal druga operacija ni uspela in bi potreboval še tretjo s fiksacijo L 4/5. Že celo življenje se ukvarjam s športom, zato mi telovadba nikoli ni delala težav. Velikokrat sem hodil na razne fizioterapije preko zdravstva. Nekako sem se že odločil za operacijo, pa sem si rekel ... "dej poizkusi še te terapije". Sam pristop, sama poglobitev v težave in sama izvedba so bile na vrhunskem in profesionalnem nivoju. Odličen ortoped, odlično osebje in super masaža. 100 % se posvetijo tvoji poškodbi in prilagodijo način zdravljenja. Naj samo omenim, da pred obiskom nisem brez bolečine prehodil niti 50 metrov. Sedaj po teh mesecih se že lepo sprehajam s svojo ženo tudi po 2 do 3 km. Lahko smučam in uživam. Ja, vedno pridejo dnevi, ki jih je treba preživeti ..... v kolikor bi mi tako stanje ostalo, podpišem do konca življenja. Bom si pa vsako tolike tudi privoščil masažo in ja tudi enkrat na leto eno celostno terapijo. Da ne bom predolg .... ENOSTAVNO PRAVI LJUDJE NA PRAVEM MESTU. RES HVALA ZA POMOČ. Ker pa vsi gledamo tudi na ceno, naj povem, da sem dobil veliko veliko več za ceno terapije, kot bi pričakoval. Vsi kateri imate podobne težave, priporočam RE aktiv .... HVALA ..."

Danijel

Korporativna ponudba Re.aktiv

dr. Dejan Kernc, vzroki za bolečine v križu, vaje za hrbtenico, išias, hernija diska

PREDAVANJE DR. KERNCA, KAKO NA DELOVNEM MESTU SKRBETI ZA ZDRAVJE HRBTENICE 

Predavanje o razumevanju delovanja hrbtenice je namenjeno ozaveščanju pomena pravilne drže in rednega gibanja tako na delovnem mestu, kot tudi sicer.

Dr. Kernc se poglobi v delovanje hrbtenične strukture, podrobneje razloži, zakaj sami težko odpravite bolečine v križu in poda jasna navodila, kaj smete in česa ne smete početi.  

Predavanje traja 90 minut in vključuje odgovarjanje na vprašanja.

SISTEMATIČNO VADBO ZA HRBTENICO

 

Vadba na delovnem mestu je pomemben del zdravega načina življenja, ker zmanjšuje tveganje za poškodbe hrbteničnih struktur z izboljšanjem drže, ravnotežja in pravilnega gibanja.  

Osnovni paket vadbe Re.aktiv poteka v vaših delovnih prostorih in je sestavljen iz 4x obiskov 30 minutne vadbe, ki poteka 2x tedensko. 

Vadba je popolnoma prilagojena dejavnosti vašega podjetja in vključuje demonstracijo najpomembnejših vaj, povečanje občutka za telo in hrbtenico ter gradivo za zaposlene.

PROGRAM PO MERI 

Programi po meri so popolnoma prilagodljivi in ustrezajo specifičnim zahtevam vašega podjetja.

Kombinirate lahko med krajšimi in daljšimi predavanji, vpeljevanjem zaposlenih v pravilno gibanje in vodeno sistematično vadbo 1x ali 2x tedensko."Pred mnogimi leti sem bila operirana HD L4 - L5. Lani pa sem se zopet spopadala s to diagnozo. Redno hodim na manualno terapijo trenutno pa tudi k dr. Kerncu. Lahko rečem, da sem zelo vesela, da sem se odločila za tovrstno telovadbo. Dr. Kernc me je naučil pravilne izvedbe vaj in predstavil trike gibanja, ki jih lahko uporabim v vsakdanjem življenju tako v službi kot v prostem času. Moja hrbtenica je hvaležna, seveda sem se pa tudi sama morala disciplinirati in pridno predvsem pa pravilno telovaditi. Sem zelo vesela, da napredujem."

Barbara

Naš pristop

V vaše gibanje želimo vrniti svobodo. Ključ do nje so pravilni vzorci gibanja, ki zaščitijo in razbremenijo hrbtenico ter odpravijo omejitve in šibke točke v gibanju. 

Pri vadbi uporabljamo zanesljiv in varen protokol iz Ortopedske klinike v Ljubljani. Ta za razliko od ostalih vadb za hrbtenico združuje razumevanje hrbtenice, prilagajanje gibanja vašemu stanju in (najbolj pomembno) prenašanje naučenih vzorcev iz vadbe v vsakdanje gibanje.

Tesno sodelujemo s priznano fizioterapevtko go. Nežko Poljanšek, da z večdimenzionalno obravnavo zagotovimo celovit pristop. Vabljeni v Re.aktiv.

Dejan Kernc, dr. kineziologije

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

DARILNI BON: Podarite zdravje Pogoji poslovanja    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.