[Predavanje 2024]

S POMOČJO ZNANJA NAD BOLEČINE V HRBTENICI

Ekonomska fakulteta, Ljubljana

6. aprila 2024  

Vabljeni!


V svetu dolgotrajnega sedenja, lovljenja rokov in digitalne prevlade, se številni od nas spopadajo z bolečinami v hrbtu. Te od trenutka svojega pojava postanejo osrednja tema posameznikovega življenja, zato bomo 6. aprila 2024 v središče pozornosti postavili odpravljanje težav s hrbtenico.  

V Re.aktivu pripravljamo ekskluzivno predavanje, na katerem bodo vrhunski slovenski strokovnjaki s področja medicine, nevrokirurgije in kineziologije razložili, kakšna je pot do življenja brez bolečin v hrbtu.

 

Spoznali boste delovanje hrbtenice, izvedeli, kako se lotiti posameznih težav in kdaj na operacijo, ter spoznali protokol iz Ortopedske klinike v Ljubljani, ki varno pripelje na pravo stran ravnanja s hrbtenico. 

Predno nas vprašate: Ali obstaja rešitev za vaše težave s hrbtenico? - je odgovor: DA, stanje hrbteničnih struktur se vedno da izboljšati. Kako odpraviti bolečine? - pa boste iz prve roke izvedeli od govornikov:    

  • prof. dr. Dean Ravnik, dr. med., profesor anatomije, zdravnik, predavatelj
  • mag. Matjaž Voršič, dr. med., specialist nevrokirurg  
  • dr. Dejan Kernc, kineziolog, specialist za bolečine v križu in direktor Re.aktiv Spine

Ne bo vam treba obiskati splošnega zdravnika, nato specialista in še terapevta, da bi razumeli, kako odpraviti bolečine v hrbtenici, saj smo na predavanje povabili predstavnike vseh treh.

Komu je namenjeno predavanje?

Imate kronične bolečine v hrbtu, ki kar ne izginejo? Ste zaznali zategovanje struktur in želite preprečiti izbruh bolečine? Ste obiskali več zdravnikov, fizioterapevtov, masažnih terapevtov in kiropraktikov, pa so bolečine še vseeno prisotneAli želite prenehati jemati zdravila proti bolečinam in bi radi spoznali zanesljive načine? Ste se poškodovali in bi se radi naučili, kako pravilno ravnati pri aktivnostih? Imate bližnjo osebo, ki jo mučijo težave s hrbtenico in ji želite pomagati pri okrevanju? Ali pa so soočanje s hrbteničnimi težavami v okviru vašega delovnega področja?

Cilja predavanja ni, da izveste, kako čudežno odpraviti bolečine ali s katero vajo boste rešili težave. Pač pa, da na poljuden način spoznate, katere so najpogostejše težave s hrbtenico, zakaj do njih pride, kako si pri njih lahko pomagate z vadbo, kdaj je potrebna operacija in kaj sledi po njej. Saj velja, da dokler ne razumete, si težko pomagate.

Vabljeni!»Danes lahko delam, kar sem mislil, da ne bom nikoli več, kosim, plešem, telovadim, pobiram jabolka. Razlika po izkušnji Re.aktiv je v tem,da ne delam več čudnih položajev, ampak poslušam svoje telo, ne zategujem mišic, temveč jih sproščam, po dolgotrajnem sedenju naredim nekaj razteznih vaj. Napotke iz vadbe sem prenesel v vsakdanje življenje in spoznal, da bolečino lahko kontroliram sam."

Bojan (izjava iz prejšnjega predavanja)

Program predavanja

Predavanje bo sestavljeno iz povezave treh področij znanosti; medicine, nevrokirurgije in kineziologije. Vsaka se bo iz svojega zornega kota dotaknila problematik hrbtenice;

∙ Poglobili se bomo v svet anatomije, da boste razumeli, kaj pomejo latinski izrazi na izvidih. Dr. Ravnik bo pojasnil, zakaj vsaka hernija diska ni boleča, kaj pomenita pekoča oz. topa bolečina, koliko časa je potrebno, da se težave umirijo, in česa (z diagnozo) ni dobro početi.


∙ Slišali boste razlago najpogostejše težave s hrbtenico, kdaj je potreben operativni poseg in kako se z njim soočiti. Da pa ne  ostalo le pri besedah, bo dr. Voršič pokazal posnetek odstranitve hernije in podal priporočila postoperativne rehabilitacije. Dejstvo je, da večina posameznikov ni primernih za operacijo. Tistim, ki to so, pa bo še kako koristila seznanitev s celotnim procesom zdravljenja (pred, med in po operaciji).


∙ Na poti do zdravja hrbetnice je veliko pasti in ovir. Številne vaje na trgu so brez dvoma koristne za tiste, ki s hrbtenico nimajo težav. Da bi obstajalo pet vaj, ki bi enako koristile herniji in stenozi pa žal ni realno - vsaka diagnoza ima svoje specifike, vsak posameznik pa svoje vzorce gibanja. Dr. Kernc bo razložil, zakaj vaje zgolj za moč ali raztezanje niso dovolj in kako prilagoditi vsakodnevno gibanje, da bi dosegli dolgoročno rešitev.


Tretji sklop je bolj praktične narave in se bo zaključil s predstavitvijo pacientov, ki so  s pomočjo protokola Re.aktiv uspešno premagali težave s hrbtenico. Z vami bodo delili svoje izkušnje na poti do zdravja hrbtenice.  

Kaj ponuja predavanje?

  1. Ko ugotovite, kje se skrivajo vzroki vaših težav, jih bistveno lažje odpravite. Razumevanje je tista ključna komponenta, s katero se izognete ponavljanju napak in zaradi katere boste sposobni sami oceniti, kaj je za vas dobro in kaj bi vam lahko škodilo.
  2. Bolečine v hrbtenici bomo obravnavali skozi prizmo medicine, nevrokirurgije in kineziologije. Različni vidiki obravnave bodo smiselno nadgrajevali vaše razumevanje, z dodajanjem vedno novih spoznanj. Vsako področje bo zastopal priznani strokovnjak, ki bo svoje izkušnje in znanje podal na enostaven način, ki je razumljiv tistim, ki imajo bolečine v križu.
  3. Večna težnja vseh nas je, da bi si znali pomagati sami, da bi vedeli, kako se soočiti s svojimi težavami in izbrali pravo pot. Zato je tako pomembno, da imate znanje, da vse tehnike niso primerne za vse težave in razumevanje, katera rešitev je za vas najustreznejša.
  4. Prisluhnili boste ljudem, ki so svoje težave s križem uspešno odpravili. Spregovorili bodo, kako so spremenjen vzorec razmišljanja in gibanja vključili v svoje vsakdanje življenje, terkakšna spoznanja so pri tem doživljali.

Ne glede na to, ali vas mučijo kronične bolečine v križu, ali ste si pred kratkim poškodovali hrbet, na predavanju boste izvedeli, kako lajšati išias, nespecifične bolečine hrbta, hernijo diska, skoliozo, spondilolistezo, stenozo in ostale težave s hrbtenico, kdo je primeren za operacijo ter kaj naj storijo tisti, ki zanjo niso primerni. 

Vabljeni!"Na predavanje nisem prišla zaradi svojih težav s hrbtenico, ampak ker sodijo v področje mojega dela. Pomembno se mi zdi, da bogatim svoje znanje in izkušnje prenašam na svoje stranke. Bolečine v križu so med najpogostejšimi težavami, s katerimi se redno srečujem pri svojih vadečih in menim, da se je potrebno na tem področju neprestano izobraževati."

Anja (izjava iz prejšnjega predavanja)

Predavatelji

prof. dr. Dean Ravnik, dr. med.

Ugleden profesor anatomije, zdravnik, profesor in izjemen predavatelj.

Prof. dr. Dean Ravnik, dr. med. zapleteno delovanje človeškega telesa razloži na način, da ga z odprtimi usti posluša vsak osnovnošolec. Njegovo predavanje vam bo približalo delovanje hrbtenične strukture (vretenc, mišic, diskov, živcev) in pojasnilo, zakaj je razumevanje sestavni del dolgoročne rešitve.

mag. Matjaž Voršič, dr. med.

Specialist nevrokirurg 

Mag. Matjaž Voršič, dr. med. je vrhunski nevrokirurg, ki ima poleg strokovnosti prirojen čut za človeka. Svojim pacientom vselej prisluhne, nato pa na razumljiv način razloži težave in pojasni realne rešitve za njihovo odpravo. Na njegovem predavanju boste izvedeli, kdo je primeren za operacijo oz. zakaj večina hernij to ni. 

dr. Dejan Kernc, kineziolog

Specialist za bolečine v križu in direktor Re.aktiv Spine

Dr. Dejan Kernc je kineziolog in vodja ambulante Re.aktiv, kjer so tisočim pacientom pomagali odpraviti bolečine v hrbtenici. Protokol, ki ga je razvil v sodelovanju z Ortopedsko kliniko v Ljubljani posameznika nauči, kaj je varna cona, katere vaje so primerne in katere ne, kakšno prilagoditev gibanja potrebuje in kako kontrolirati bolečine v hrbtu. 

Organizator predavanja

V podjetju Re.aktiv Spine redno prirejamo dogodke na temo odpravljanja bolečin v hrbtenici. Predavanje "Z ZNANJEM NAD BOLEČINE V HRBTENICI" je namenjeno splošni javnosti, se pa med obiskovalci znajdejo tudi posamezniki, ki pridejo z namenom širitve svojih strokovnih kompetenc.

V goste vabimo priznane slovenske strokovnjake, ki na področju medicine, fizioterapije, nevrokirurgije in kineziologije z znanjem in izkušnjami aktivno pomagajo pri odpravljanju težav v hrbtu.

Na zadnjem predavanju je bila gostja izjemna fiziot. Nežka Poljanšek, ki je poznana po svojem vrhunskem pristopu pri odpravljanju težav s hrbtenico in sodelovanju s Tino Maze. Z go. Nežko delimo ambulanto in skupaj zagotavljamo večdimenzionalen pristop, z združitvijo znanj kineziologinje in fizioterapije.  Utrinek s prejšnjega predavanja si lahko pogledate v video vsebini.     

Cena predavanja in prijava


Cena predavanja: 59€ 

Mesta so omejena, udeležbo na predavanju vam bomo potrdili po prejemu plačila.

Vaša pot do odprave bolečin v križu se prične tukaj. 

Predavanje bo potekalo med 9:00 in 13:00 uro. 

© 2024 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.