PRVIČ PRI NAS?

Če bolečine v hrbtu vztrajajo, občasno poniknejo, nato pa se znova razplamtijo in ne veste, kaj bi še lahko naredili, se pojavi spoznanje, da bo treba poiskati pomoč. "Kam se obrniti? Bo kdaj bolje? Koliko bo stalo?" To so pogosta vprašanja, ki jih slišimo v ambulanti in niže na strani sem nanje odgovoril. 

Kako naj vem, ali bo protokol Re.aktiv deloval pri MOJIH TEŽAVAH? Kakšne rezultate lahko pričakujem?

Preberite in si oglejte pričevanja pacientov, da vidite, kaj lahko pričakujete.

»Moram reči, da sem bila zelo pozitivno presenečena, saj se mi je zgodil mali čudež. Že po drugem obisku in rednih vadbah doma je bolečina »čudežno« izginila. Zdaj se pojavlja le še občasno v manj intenzivni obliki. 

Dr. Dejan Kernc je kineziolog z dušo in telesom. Ko je preučil moje zdravniške izvide, me je prijazno pomiril in razložil, kje leži vzrok moje bolečine. Predstavil je načrt, kako se varno, postopno in prilagojeno lotiti moje bolečine. Ob vsaki vaji je najprej strokovno, a preprosto razložil pomen in končni učinek vaje na telo in jo večkrat demonstriral. Velik poudarek je dajal natančni izvedbi, a tudi vaje prilagajal trenutnemu počutju in mojim gibalnim sposobnostim.

Moram reči, da sem zelo zadovoljna s strokovnostjo, znanjem in zavzetim pristopom. (ga. Sonja)

Ogromno takih in podobnih pričevanj prejmem, zato si upam trditi, da se z menoj ne boste spustili v neznano. Delovne izkušnje iz Ortopedske klinike v Ljubljani. 5 let samostojne prakse in sodelovanje z izjemno Nežko Poljanšek. In najpomembnejše; dolgoročna rešitev za hrbtenico pri več 1000 pacientih - so reference, s katerimi se lotevam vseh težav s hrbtenico.

"Navdušen sem nad razumevanjem težav in strokovnim pristopom pri vadbi. Čeprav se mi je ta sprva zdela nekoliko nenavadna, sem kmalu zaznal njene pozitivne učinke. Jakost bolečine in njena pogostost sta se začeli zmanjševati, po približno treh mesecih pa so bolečine praktično izginile.

>> Preberite več izkušenj naših pacientov.


Imam bolečine v križu. Sem v SLABEM kondicijskem stanju in nimam dosti časa. Mi lahko Re.aktiv pomaga? 

 

Vsekakor. Vaje prilagodimo tako, da vzpostavite varno cono. To pomeni, da vas umaknemo iz območja bolečin in naučimo pravilne izvedbe gibov. Če nameravate 8-URNI PROGRAM VAJ  obiskovati 2x tedensko, boste prve spremembe občutili že po treh srečanjih. Ker pa je hrbtenica vajena gibanja po starem vzorcu, bo konkretna sprememba opazna po mesecu dni.

Če si ne morete vzeti toliko časa, brez skrbi. Urnik prilagodimo vaši razpoložljivosti in poskrbimo za jasno razlago, da vaje za hrbtenico (v obliki video vsebin) opravljate doma. Ko se enkrat naučite pravilne izvedbe vaj in kontroliranja bolečin, z obiskovanjem vadbe pod strokovnim vodstvom lahko prenehate.


Rada bi preizkusila Re.aktiv, a se mi zdi PREDRAG. Zakaj bi plačevala, če vse najdem na spletu?

Vsi obožujemo brezplačne stvari, zato razumem vašo dilemo. Na spletu je ogromno vaj in nasvetov o odpravljanju bolečin v hrbtu (tudi sam prispevam k njim). Zakaj bi torej plačevali?

1. Ker si niti dve hrbtenici nista enaki. Vsak od nas ima svoje navade, razvade, gibalne vzorce, težave, morebitne pridružene bolezni, genetiko. Zato tisto, kar deluje za hrbtenico vaše mame, brata ali kolega zelo verjetno, ne bo delovalo tudi za vašo.

2. Vadba za hrbet? Predno kliknete gumb youtuba, pomislite; Kakšne prilagoditve zahteva moja hrbtenica pri posamezni vaji? Razumevanje osnov, kaj vaši hrbtenici koristi in kaj škodi, je najbolje prepustiti varnim rokam strokovnjaka. Ko se jih enkrat naučite, pa PRILAGOJENO nadaljujete v domačem okolju.

3. Najpogostejši vzrok težav je neprimerno gibanje, ki bremeni hrbtenične strukture. Veste, kako pravilno sedeti, spati, stati, kuhati? Sami svoje (nepravilno) gibanje težko zaznate in popravite. Potrebna je pomoč strokovnjaka, ki vas opomni, nato pa gib ustrezno prilagodi stanju, počutju in funkcionalnim sposobnostim.

Vas zanima brezplačna e-knjiga dr. Kernca "PREMAGAJTE BOLEČINE V KRIŽU?"

Komu je namenjena vadba Re.aktiv? Ali pomaga tudi pri HERNIJI?

Vadba Re.aktiv je namenjena tako mlajšim kot starejšim. Posameznikom, ki se prvič srečate s težavami v križu kot tistimi, ki vas spremlja konstantna bolečina in imate potrjeno diagnozo (hernija, skolioza, spondiloza, spondilolisteza).

Diagnoze nastanejo zaradi dolgotrajnih nepravilnih obremenitev hrbta, zato vas v Re.aktivu v 8-ih urah vadbe naučimo pravilnega gibanja, s katerim razbremenite hrbtenične strukture. Če imate potrjeno hernijo ali so vam jo odstranili, lahko z vajami za hrbtenico zmanjšate obremenitev in možnost za njen ponovni nastanek.

Številni naši pacienti so se z redno vadbo uspeli izogniti operaciji. S pravilnim delovanjem so izboljšali stanje hrbteničnih struktur do te mere, da je pritisk obremenitve popustil. Bolečine pa so se umirile.


Ali mi bodo vaje za križ RES pomagale? Kako naj vadim, če me vse boli?

Da - tu gre za čisto fiziko. Hrbtenica sodeluje pri vsakem našem gibu in je (logično) zelo obremenjena struktura. Če ji pomagamo s krepitvijo stabilizacijskih mišic, ki so njeni zavezniki, jo razbremenimo pritiskov, zakrčenosti, zategovanj in bolečin.

Vaje za hrbet niso fizično naporne. So pa mentalno, saj gre za razumevanje, katere mišične skupine morate uporabiti in kdaj, da s pravilnim gibanjem zaščitite hrbtenico. Bistvo namreč sledi po vadbi. Pravilno gibanje, ki se ga naučite v telovadnici, postopno prenesete v prakso in tako 24 / 7 skrbite za svojo hrbtenico.

Je pa seveda odvisno od vas in vaše motivacije, da sledite navodilom in se na pravilno izvedbo čim večkrat opomnite.

»Ob "odkritju" in spoznanju dr. Kernca so se razblinili moji strahovi in zavore strahu, ki so me spremljale po drugi operaciji na hrbtenici. Strokovno vodene vadbe, podkrepljene z izredno pozitivno in spodbudno osebno noto g. Kernca je nadstandard, ki ga v preteklih letih iskanja pomoči nisem našla nikjer. Mirno in z veliko hvaležnostjo lahko rečem, da danes normalno funkcioniram." (ga. Helena)


Je obljuba o KONTROLIRANJU bolečin resnična?

Ja! Predvsem zato, ker slabo prenašam nategovanja z metodami, ki naj bi čudežno pomagale – pa (večinoma) le maskirajo simptome. In podaljšujejo agonijo bolečin in težav s hrbtenico.

Ko sem se odločil za samostojno pot, sem imel jasen cilj: spremeniti način reševanja težav s hrbtom in omogočiti dolgoročno rešitev čim večjemu številu ljudi. Verjamem, da sta transparentnost dela in razumevanje stanja bistveni komponenti rešitve. 

Odprava bolečin ni linearna premica. Realnost se pogosto razlikuje od pričakovanj, zato je tovrstno spremljanje, prilagajanje in kontroliranje del procesa.

>> Več si lahko preberete v mojih blogih.


Imam težave s križem in rad SMUČAM. Ali me lahko pripravite, da bom ponovno opravljal športne aktivnosti?

Program 8 ur vadbe je zastavljen na način, da najprej dobite razumevanje in praktično osnovo. Nato pa se naučite, kako prilagodite svoje gibanje, da zaščitite  hrbtenico. Cilj je, da znanje iz vadbe prenesete v prakso. In se nanj čim večkrat spomnite, dokler vam ta ne preide v avtomatizem.

Stabilizacijske mišice so naše 'zaveznice', ki prevzamejo obremenitev hrbtenice, zato jih je koristno krepiti. To je delo, a je delo, ki daje rezultate in omogoča, da se še naprej ukvarjate z aktivnostmi, ki jih radi počnete. Absolutno je med njimi tudi smučanje. 

>> Več v blogu o pripravi na smučarsko sezono."Po večkratnem ''opozarjanju križa'' me je ''stisnilo'' (pa ravno pred smučarsko sezono). Zaradi bolečin križa in naprej v desno nogo sem z muko napravil 30 korakov. Rezultat MRI je bila hernija, in ker vemo, kako je z našim zdravstvom, sem se odločil, da si pomagam z različnimi strokovnjaki in terapijami. Tudi, ko sem šel k dr. Kerncu na pogovor, sem bil že odločen za paket 8-urnega programa stabilizacije. Sodelavke Re.aktiva so se res potrudile, saj v začetku sploh nisem znal premikati medenice. Seveda z veliko vsakodnevne hoje, pitja vode in vajami dr. Kernca upam, da stabiliziram hrbtenico in se težave ne ponovijo. Aja pa še to - prej kot v 2 mesecih sem bil spet na smučeh."

Bojan

O meni

Sem Dejan Kernc, dr. kineziologije in specialist za bolečine v hrbtenici.

Izkušnje sem pridobival na Fakulteti za šport in Ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer smo z ekipo ortopedov, fizioterapevtov in kineziologov razvili vadbeni protokol za varno okrevanje po operaciji ledvene krivine. Znanje sem prenesel v prakso in ga poimenoval Re.aktiv.

Pri reševanju težav s hrbtenico sem združil moči z Nežko Poljanšek, dipl. fizioterapevtko, v želji, da vam z večdimenzionalno obravnavo ponudiva dolgoročno odpravo bolečine v hrbtu in vrnitev v normalno življenje.

AKTUALNO

Članek dr. Kernca v REVIJI ONA

»Razumeti hrbtenico, ki je najpomembnejša gibalna struktura našega telesa, pomeni imeti moč, da si pomagate«. 

To so besede in ključno vodilo ekipe Re.aktiv, kjer verjamejo, da lahko premagate težave s hrbtenico in se vrnete v normalno življenje.

Prihaja prvi spletni program: RESETIRAJTE HERNIJO  

Program RESETIRAJTE HERNIJO je spletno usposabljanje, ki po korakih pokaže, kako pravilno skrbeti za hrbtenico po postavljeni diagnozi hernije. 

Program je zanesljiv in 100 % preverjen s pacienti, ki so z njegovo pomočjo uspešno umirili bolečine.  

Podarite ZDRAVJE HRBTENICE 

Ste v dvomih, kaj podariti svojim bližnjim? Se sprašujete, kaj bi jim koristilo, jih razveselilo in jim hkrati pomagalo? 


Za vas imamo rešitev! Podarite darilni bon, ki preverjeno pomaga odpraviti bolečine v križu, vratu, hrbtenici.

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

OSTALO : Tu smo, da vam pomagamo Pogoji poslovanja    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED.