DR. KERNCEM O BOLEČINAH V HRBTU

* V sodelovanju z Nežko Poljanšek, dipl. fiziot. in na podlagi izkušenj iz Ortopedske klinike v Ljubljani.

BREZPLAČNA E-KNJIGA

Premagajte bolečine v križu

Bolečine v križu so med najpogostejšimi težavami, saj jih ima kar 80 % ljudi (vsaj) enkrat v življenju. Če se med njimi (redno ali občasno) znajdete tudi sami, smo v sodelovanju s fizioterapevti, kineziologi in ortopedi pripravili brezplačno e-knjigo. Naš cilj pri pisanju so bila jasna navodila in praktični nasveti o odpravi bolečin v križu, ki vam življenja ne bodo postavili na glavo. 

Razbremenite hrbtenico in bolečine v križu z nasveti dr. Kernca

Pri bolečini v križu hitre rešitve ne delujejo. Zato je pomembno, da spremenite način ravnanja tako, da najprej razbremenite hrbtenico in posledično zmanjšate bolečine. 

"Kako pravilno sedeti, spati, dvigovati, se obračati? Na kakšen način opravljati vsakodnevne aktivnosti, kuhanje, likanje vrtnarjenje? Ali obdržati spolno življenje?" ... Ne da bi dodatno obremenili hrbet in bili prikrajšani za normalno življenje.  

Za odgovore si naložite brezplačno e-knjigo dr. Kernca; Premagajte bolečine v križu.

Kaj vas čaka v e-knjigi? Spoznajte ... 

KAJ SE DOGAJA S HRBTENICO IN ZAKAJ SE POJAVIJO BOLEČINE V KRIŽU

Za boljše razumevanje vzrokov smo se najprej spustili v svet anatomije.  In opisali praktični primer nastanka težav v hrbtenici. Ali veste, da se obremenitev poveča za 100 %, če sklonite glavo proti zaslonu? Ali da povečana lordoza vpliva na bolečine v križu?

Kaj lahko storite, da odpravite vzrok težav? Začnite dan z enostavnimi vajami za zaznavanje hrbtenice. Bolj boste razumeli delovanje hrbtenice, bolj boste vedeli, kaj ji koristi in kaj škodi. 

KAKO RAVNATI OB POJAVU BOLEČIN V KRIŽU IN KDAJ JE ČAS ZA OBISK ZDRAVNIKA? 

Ob pojavu bolečin začnemo najprej iskati hitre rešitve v upanju, da je res, kar pravijo in da bodo bolečine popustile same od sebe. Drži?

V resnici bi nam najbolj koristila znanje in razumevanje, kako enostavno in učinkovito razbremeniti hrbtenico. 

S čim si pomagati, kdaj k zdravniku in kako gre formula pravilne drže, ki velja za zlato pravilo razbremenjene hrbtenice. 

ZAKAJ IN KAKO RAZBREMENITI HRBTENICO PRI VSAKODNEVNIH AKTIVNOSTIH? 

Skrb za hrbtenico naj postane prioriteta št. 1. 

Od jutranjega raztega, ki vam vzame le nekaj minut do zaščite hrbtenice, ki jo lahko aktivirate ne glede na starost, fizično pripravljenost ali težave s križem.

Tako boste sproti in redno skrbeli za svoj hrbet in splošno dobro počutje.

V e-knjigi boste dobili natančne smernice, kako sami odpravite bolečine v križu. 

O avtorju 


Sem Dejan Kernc, dr. kineziologije in specialist za področje hrbtenice. Znanje in izkušnje sem pridobival na Fakulteti za šport in Ortopedski kliniki v Ljubljani ter jih kasneje združil pod imenom Re.aktiv.

Pri reševanju težav s hrbtenico sem združil moči z Nežko Poljanšek, dipl. fizioterapevtko. V želji, da vam z večdimenzionalno obravnavo ponudiva dolgoročno odpravo bolečin in vrnitev v normalno življenje. 

Verjamem, da obstaja rešitev za vsak hrbet. V želji, da ima prav vsak od vas do nje dostop, sem pripravil e-knjigo Premagajte bolečine v križu, ki naj vam služi kot zanesljiva pomoč ob pojavu težav v hrbtu. V njej so zbrane informacije in izkušnje ortopedov, fizioterapevtov, profesorjev in kineziologov.

Prepričan sem, da boste v njej našli veliko koristnih nasvetov. Nekaj, kar boste lahko uporabili v svojem boju z bolečinami v križu.

E-knjiga je v veliko pomoč

"Ne morem verjeti, da je v teh časih sploh mogoče dobiti tako iskrene odgovore. In to brezplačno. Najlepša hvala za vse informacije v knjigi. Veliko ste mi razjasnili glede bolečin v križu."

ga. Saša 


"Zdaj, ko poznam mehanizem delovanja hrbtenice, nastanek težav v križu in vem, kako podprem hrbtenico, je rezultat samo posledica. Knjiga mi je v veliko pomoč, postal sem pozoren in svoje gibanje opazujem v povsem novi luči. Karkoli naredim, je sedaj boljše."

g. Kristjan 

"Želim si, da bi pomagali še mnogim, ki jih bolečina spravlja ob živce in mislijo, da se iz tega stanja več ne da premakniti in da ne bo nikoli bolje. Najlepša hvala za vaše nasvete, ki dajejo čudovite rezultate."

g. Jožica 

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Posvet z dr. Kerncem 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

OSTALO : Tu smo, da vam pomagamo Splošni pogoji    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED. 

>