Pomagam pri odpravljanju bolečin v hrbtenici. Težav se lotevam celostno, od opredelitve vzroka do razbremenitve hrbtenice. 


Pri delu uporabljam vadbeni protokol iz Ortopedske klinike v Ljubljani, s pomočjo katerega prilagodim rešitev vaši hrbtenici, z upoštevanjem težav, gibalnih vzorcev, genetike ... Zanesljivo lahko povem, da niti dve hrbtenici nista enaki in temu primerno vsaka potrebuje drugačno obravnavo. 

Prednost mojega pristopa je v tem, da natančno izveste, kaj smete delati (in česa ne) ter kako kontrolirati bolečino.

Zadnje leto delim ambulanto z Nežko Poljanšek, dipl. fiziot., s katero omogočava večdimenzionalno obravnavo in vrnitev v normalno življenje.

dr. Dejan Kernc

Izberite rešitev, ki bo pravilna in dolgoročna. 

Hrbtenica ne mara instant trendov in hitrih obratov.

Prvič pri nas? vabljeni na posvet

30 min individualni posvet, na katerem dr. Kernc pregleda stanje hrbtenice in izvide (če jih imate), da opredeli vzrok bolečin.

Z vami se posvetuje o najprimernejši rešitvi, odgovori na vaša vprašanja in poseben poudarek nameni pravilnemu gibanju in razlagi, kaj smete delati oz. katere aktivnosti so za vas primerne.

3 ure individualne vadbe ZA PRAVILNE VZORCE GIBANJA 

Po posvetu dr. Kernc pripravi vadbeni protokol, prilagojen vašemu stanju hrbtenice. 3 - urni program za razbremenitev hrbtenice je namenjen osnovam aktivacije in spoznavanju osnovnih položajev, s pomočjo katerih kasneje vadite sami. 

Cilj vadbe je vaše razumevanje in izvedba pravilnega gibanja, ki ju boste vnesli v svoje vsakdanje gibanje in tako non stop ščitili hrbtenico.

Verjamem, da je za hrbtenico gibanje najboljše zdravilo. Če ga povežete s pravilnim vzorci in zaznavanjem svojega telesa ter njegovih omejitev, dobite najmočnejše orodje v boju z bolečinami v križu. RAZUMEVANJE. 

dr. Dejan Kernc

Vodiči in praktični priročniki  

Vodič: Hernija je ozdravljiva

Imate občutek, da ste po diagnozi hernije diska prepuščeni sami sebi? Da ne veste, kaj storiti, kako si pomagati, kam se obrniti po pomoč? Ste izčrpani od zbiranja informacij, pri tem pa še vedno ne veste, kaj je za vašo hrbtenico primerna rešitev? Se vam nekje iz ozadja oglaša negativizem; »Zakaj se to dogaja ravno meni?« ali »Sam-a sem kriva, sem vedela, da tega ne bi smel-a delati!«.

Popolni vodič: Učinkovito odpravljanje težav z išiasom 2022 

Pred vami je popolni vodič, ki vsebuje vse, kar morate vedeti o išiasu. Če vas zanima:

  • Kaj je išias, kako se razvije, kateri so simptomi išiasa in pri katerih znakih morate nemudoma poiskati zdravniško pomoč.
  • Kako odpraviti bolečine pri išiasu; s čim si koristite in s čim škodujete.
  • Kako poskrbeti za preventivo in katere vaje so primerne za lajšanje bolečin v hrbtu. 

Več brezplačnih vsebin o odpravljanju težav s hrbtenico tukaj.

KAJ PRAVIJO STRANKE? 

"

"Pred mnogimi leti sem bila operirana HD L4-L5. Lani pa sem se zopet spopadala s to diagnozo. Redno hodim na manualno terapijo trenutno pa tudi k Dejanu. Lahko rečem samo, da sem zelo vesela, da sem se odločila za tovrstno telovadbo. Dejan me je naučil pravilne izvedbe vaj in predstavil trike gibanja, ki jih lahko uporabim v vsakdanjem življenju tako v službi kot v prostem času. Skratka, hvala Dejanu in Nežki. Moja hrbtenica je obema hvaležna, seveda sem se pa tudi sama morala disciplinirati in pridno predvsem pa pravilno telovaditi. Sem zelo vesela, da napredujem.


ga. Barbara

"

»Zaradi bolečin sem preizkusila vse možne aparate, metode in masaže. Ugotovila sem, da je edina stvar, ki je še nisem naredila, zares dobro in kvalitetno natrenirati ključne mišice. Po posvetu z dr. Kerncem, kjer sva naredila načrt reaktiviranja, sem pričela z rednim izvajanjem vaj. Najprej pod strokovno pomočjo, zdaj pa že dve leti vadim sama. Bolečin ni več, če pa se pojavijo, jih znam umiriti in hitreje "pozdraviti".«


ga. Tina

"

Najprej te poduči o hrbtenici, najde vzroke težav, nato pregleda gibanje. In šele, ko si seznanjen z vsem potrebnim, lahko začneš odpravljati slabe navade. Ne delaš na pamet, ne poskušaš vse možno, raje slediš načrtu. Rezultati so dobri.«


g. Miha

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED. 

>