NOVO!  

DR. KERNCEM O BOLEČINAH V HRBTU 

* V sodelovanju z Nežko Poljanšek, dipl. fiziot. in na podlagi izkušenj iz Ortopedske klinikeLjubljani.*

** Pri nas lahko unovčite BON21.**

  Zmagovalna formula, ki dolgoročno odpravi težave s hrbtenico

Izvedeli boste ... 

> Kaj smete početi in katere aktivnosti so za vas primerne - kljub bolečinam v hrbtu?  


> Kako si lahko pri kontroliranju bolečine pomagate sami?  


> Kako se celostno lotiti odpravljanja vzrokov in kakšna je dolgoročna rešitev za vaše težave?


> Kako premagati strah pred gibanjem?  


> Odgovore na vsa vprašanja, ki jih v zvezi s težavami imate.


Ne boste več iskali spletnih nasvetov, telovadili brez jasnih navodil, obiskovali masaže in uporabljali razne pripomočke, saj domov odnesete razumevanje, kako ravnati s svojo hrbtenico.


Prijava na POSVET z dr. Kerncem 

Posvet traja 30 minut in poteka v živo ali online. 

Formula prinaša novosti in spoznanja, za katera mora vsak z bolečinami v hrbtu vedeti in jih znati uporabljatiTudi če vas zdaj boli - življenje lahko spremenite na bolje. 

1. korak = 30 min individualni posvet, na katerem dr. Kernc pregleda stanje vaše hrbtenice, da ugotovi, kje je vzrok bolečin, pregleda izvide (če jih imate) in odgovori na vsa vaša vprašanja. Poseben poudarek nameni pravilnemu gibanju in razlagi, kaj smete delati oz. katere aktivnosti so za vas primerne. *Posvet lahko opravite samostojno.


2. korak = 3 ure individualne vadbe so dovolj! Po posvetu dr. Kernc pripravi vadbeni protokol, prilagojen vašemu stanju. Običajno so dovolj 3 ure, da osvojite osnovne položaje, s pomočjo katerih kasneje vadite sami. *Če vzamete paket 3 ur vam individualni posvet, podarimo.

Zmagovalna formula je fuzija znanj ...

(medicineOrtopedske klinike v Ljubljani, kjer je nastal vadbeni protokol Re.aktiv

... (fizioterapije) sodelovanja z izjemno Nežko Poljanšek, dipl. fiziot.

… (kineziologijedoktorske naloge na Fakulteti za šport    

... neprecenljivih praktičnih spoznanj pri delu s številnimi strankami in zdrave pameti. Spodaj so našteta naša izhodišča:

1

Vaje, ki so dobre za hernijo, so strup za spondilozo. Stenoza ne sme delati ekstremnih raztegov.

Ne obstaja ena vaja, ki bi ustrezala različnim težavam s hrbtenico, niti splošna vadba za hrbet.

Ko pa enkrat razumete, kje je vzrok vaših težav in kaj smete delati oz. česa ne, lahko prilagojeno vadite kjerkoli želite. 

2

Ukvarjajte se z vzrokom, ne s simptomi.  

Večine bolečin v hrbtu (98 %) ne povzroči en dogodek, ampak so posledica obrabe. Če ste leta in leta hodili s slabo držo, v službi preživeli dolge ure na neudobnem stolu, ste razvili nepravilne vzorce, ki so najpogostejši razlog bolečin. Ne obupajte, da se jih popraviti, ali vsaj olajšati.

3

Kar potrebujete, je pravilna izvedba nekaj vaj, ki jih vnesete v svoje vsakdanje gibanje in tako non stop čuvate hrbtenico. 

Pomen vaj ni v tem, da jih izvajate v času vadbe, kasneje pa nanje pozabite.

Pač pa, da do potankosti razumete pravilno izvedbo tistih nekaj vaj, ki vam pomagajo zaščiti hrbtenico pri sedenju, hoji, spanju, spolnosti in ostalih aktivnostih, ki jih imate radi.

4

"Gibanje bo bolečine še poslabšalo. Moram počivati." 

Ne drži! Raziskave kazejo, da če počivate in ostanete neaktivni, bo bolečina trajala dlje časa. Pomislite, zakrčena mišica bo ob počivanju postala samo še bolj zakrčena. Če pa je aktivna, se bo sprostila, postala odzivnejsa in lažje prenesla obremenitve.

Dejansko vadba prispeva večino pri lajšanju simptoma bolečin. Zakaj? Ker s krepitvijo mikro misic med vretenci, izboljšate držo in razbremenite hrbtenico. 

5

Pri odpravi bolečin imamo zaveznika, če mu damo priložnost. 

Natrpan urnik, stres, bolečine, strah, izzivi kreirajo našo zaznavo. Za balans preživite čas s sabo, najdite način, ki vam je blizu in nikoli ne obupajte. Telo vam bo povedo, kaj lahko in česa ne, kdaj ste zategnjeni, kdaj potrebujete sprostitev. Poslušajte ga.

Prijava na POSVET z dr. Kerncem 

Posvet traja 30 minut in poteka v živo ali online. 

Komu je posvet namenjen?  

Posvet je za vas, če želite jasna navodila, kaj smete in česa ne smete delati, da zmanjšate bolečine v hrbtu.

Prav vam bodo prišla pri vsakodnevnih dejavnostih in športnih aktivnostih. Pojasnila, kateri gibi povzročajo težave in kako jih prilagoditi. Razložila, na kakšen način razbremenite hrbtenico in katere vaje za hrbet so za vas (ne)primerne. Zelo verjetno pa prihranila tudi kakšno neprijetnost. 

Posvet ni za vas, če nimate volje in želje za razumevanje hrbtenice in pričakujete, da bodo delo namesto vas opravili drugi.  

Pozdravljeni,

sem Dejan Kernc, dr. kineziologije in specialist za bolečine v hrbtenici. Izkušnje sem pridobival na Fakulteti za šport in Ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer smo z ekipo ortopedov, fizioterapevtov in kineziologov razvili vadbeni protokol za varno okrevanje po operaciji ledvene krivine. Znanje sem prenesel v prakso in ga poimenoval Re.aktiv. Pri reševanju težav s hrbtenico sem združil moči z izjemno Nežko Poljanšek, dipl. fizioterapevtko, v želji, da vam z večdimenzionalno obravnavo ponudiva dolgoročno odpravo bolečin in vrnitev v normalno življenje. 

O bolečinah v hrbtu predavam na izobraževanjih strokovne in splošne javnosti in sem avtor številnih prispevkov, ki so objavljeni v priznanih ortopedskih in poljudnih revijah. Trudim se, da stvari povem na enostaven, logičen in zanimiv način. Strokovno, a hkrati preprosto.


Se sprašujete, ali vam zares lahko pomagamo?  

ga. Tina 

Po nekaj tednih izvajanja vaj občutiš napredek, dobiš zagon in potem gre samo še navzgor.  

»Zaradi bolečin sem preizkusila vse možne aparate, metode in masaže. Ugotovila sem, da je edina stvar, ki je še nisem naredila, zares dobro in kvalitetno natrenirati ključne mišice. Po posvetu z dr. Kerncem, kjer sva naredila načrt reaktiviranja, sem pričela z rednim izvajanjem vaj. Najprej pod strokovno pomočjo, zdaj pa že dve leti vadim sama. Bolečin ni več, če pa se pojavijo, jih znam umiriti in hitreje "pozdraviti".«

g. Kristjan 

Najprej te poduči o hrbtenici, najde vzroke težav, nato pregleda gibanje.

"In šele, ko si seznanjen z vsem potrebnim, lahko začneš odpravljati slabe navade. Ne delaš na pamet, ne poskušaš vse možno, raje slediš načrtu. Rezultati so dobri.« 

ga. Jožica 

Ljudje mislijo, da nikoli ne bo bolje.  

"Želim si, da bi pomagali še mnogim, ki jih bolečina spravlja ob živce in mislijo, da se iz tega stanja več ne da premakniti in da ne bo nikoli bolje. Najlepša hvala za vaše nasvete in vadbo, ki daje čudovite rezultate. "

V čem se vadbeni protokol Re.aktiv razlikuje od ostalih? 

Se sprašujete, ali vadba ni fizično prenaporna? Vas je strah, da bi se bolečina povečala? Vadba poteka v varnem območju, ki ga prilagodimo vašemu stanju in počutju, da ni bolečin. Spoznali boste tehnike za zaščito ledvenega dela, ki preverjeno zmanjšajo obremenitev hrbtenice in posledično tudi bolečino. Naš namen ni v številčnosti vaših obiskov, temveč, da vas naučimo pravilne izvedbe, ki jo boste vključili v svoje vsakdanje aktivnosti.

Kje začeti? 

ŽELIM NAVODILA, DA TEŽAVE REŠUJEM SAM.  

EUR

30

  • Hitra realizacija 
  • V živo ali online 
  • Pri nas lahko koristite BON21 
  • Prejmete smernice prilagojene vaši hrbtenici

Popular

ŽELIM SPOZNATI PRAVILNO IZVEDBO VAJ.    

EUR

150

  • BONUS: 3o min posvet
  • Pri nas lahko koristite BON21
  • 3 ure individualne vadbe  
  • Pravilni vzorci gibanja za zaščito vaše hrbtenice

Imate samo eno hrbtnico. Prosimo, pazite nanjo. 

>