DR. KERNCEM O BOLEČINAH V HRBTU 

* V sodelovanju z Nežko Poljanšek, dipl. fiziot. in na podlagi izkušenj iz Ortopedske klinike v Ljubljani.*

  Zmagovalna formula, ki dolgoročno odpravi težave s hrbtenico

Izvedeli boste ... 

> Kaj smete početi in katere aktivnosti so za vas primerne - kljub bolečinam v hrbtu?  


> Kako si lahko pri kontroliranju bolečine pomagate sami?  


> Kako se celostno lotiti odpravljanja vzrokov in kakšna je dolgoročna rešitev za vaše težave?


> Kako premagati strah pred gibanjem?  


> Odgovore na vsa vprašanja, ki jih v zvezi s težavami imate.


Ne boste več iskali spletnih nasvetov, telovadili brez jasnih navodil, obiskovali masaže in uporabljali razne pripomočke, saj domov odnesete razumevanje, kako ravnati s svojo hrbtenico.


Prijava na POSVET z dr. Kerncem 

Posvet traja 30 minut in poteka v živo ali online. 

Formula prinaša novosti in spoznanja, za katera mora vsak z bolečinami v hrbtu vedeti in jih znati uporabljatiTudi če vas zdaj boli - življenje lahko spremenite na bolje. 

1. korak = 30 min individualni posvet, na katerem dr. Kernc pregleda stanje vaše hrbtenice, da ugotovi, kje je vzrok bolečin, pregleda izvide (če jih imate) in odgovori na vsa vaša vprašanja. Poseben poudarek nameni pravilnemu gibanju in razlagi, kaj smete delati in kako, da ne obremenite struktur (oz. katere aktivnosti so za vas primerne). *Posvet lahko opravite samostojno.


2. korak = individualni vadbeni program razbremenitve bolečin. Po posvetu dr. Kernc pripravi vadbo, prilagojeno vašemu stanju. V njem osvojite praktično razumevanje, kako s stabilizacijo kontrolirate stanje bolečin in tako za svojo hrbtenico skrbite 24 /7. *Če vzamete paket vadb, vam individualni posvet, podarimo. Več o vadbi, izveste tukaj.  

Zmagovalna formula je fuzija znanj ...

(medicine) Ortopedske klinike v Ljubljani, kjer je nastal vadbeni protokol Re.aktiv

... (fizioterapije) sodelovanja z izjemno Nežko Poljanšek, dipl. fiziot.

… (kineziologijedoktorske naloge na Fakulteti za šport    

... neprecenljivih praktičnih spoznanj pri delu s številnimi strankami in zdrave pameti. Spodaj so našteta naša izhodišča:

1

Vaje, ki so dobre za hernijo, so strup za stenozo. Sproščanje in ne stiskanje je bistveno pri stenozi.  

Ne obstaja ena vaja, ki bi ustrezala različnim težavam s hrbtenico, niti splošna vadba za hrbet.

Ko pa enkrat razumete, kje je vzrok vaših težav in kaj smete delati oz. česa ne, lahko prilagojeno vadite kjerkoli želite.

2

Ukvarjajte se z vzrokom, ne s simptomi.  

Večine bolečin v hrbtu (98 %) ne povzroči en dogodek, ampak so posledica obrabe. Če ste leta in leta hodili s slabo držo, v službi preživeli dolge ure na neudobnem stolu, ste razvili nepravilne vzorce, ki so najpogostejši razlog bolečin. Ne obupajte, da se jih popraviti, ali vsaj olajšati.

3

Kar potrebujete, je pravilna izvedba nekaj vaj, ki jih vnesete v svoje vsakdanje gibanje in tako non stop varujete hrbtenico. 

Pomen vaj ni v tem, da jih izvajate v času vadbe, kasneje pa nanje pozabite.

Pač pa, da do potankosti razumete pravilno izvedbo tistih nekaj vaj, ki vam pomagajo zaščiti hrbtenico pri sedenju, hoji, spanju, spolnosti in ostalih aktivnostih, ki jih imate radi.

4

"Gibanje bo bolečine še poslabšalo. Moram počivati." 

Ne drži! Raziskave kazejo, da če počivate in ostanete neaktivni, bo bolečina trajala dlje časa. Pomislite, zakrčena mišica bo ob počivanju ostala zakrčena. Če pa je aktivna, se bo sprostila, postala odzivnejsa in lažje prenesla obremenitve.

Dejansko vadba prispeva večino pri lajšanju simptoma bolečin. Zakaj? Ker s krepitvijo mikro misic med vretenci, razbremenite hrbtenico in izboljšate držo.

5

Pri odpravi bolečin imamo zaveznika, če mu damo priložnost. 

Natrpan urnik, stres, bolečine, strah, izzivi kreirajo našo zaznavo. Za balans preživite čas s sabo, najdite način, ki vam je blizu in nikoli ne obupajte. Telo vam bo povedalo, kaj lahko in česa ne, kdaj ste zategnjeni, kdaj potrebujete sprostitev. Poslušajte ga.

Prijava na POSVET z dr. Kerncem 

Posvet traja 30 minut in poteka v živo ali online. 

Komu je posvet namenjen?  

Posvet je za vas, če želite jasna navodila, kaj smete in česa ne smete delati, da zmanjšate bolečine v hrbtu.

Prav vam bodo prišla pri vsakodnevnih dejavnostih in športnih aktivnostih. Pojasnila, kateri gibi povzročajo težave in kako jih prilagoditi. Razložila, na kakšen način razbremenite hrbtenico in katere vaje za hrbet so za vas (ne)primerne. Zelo verjetno pa prihranila tudi kakšno neprijetnost. 

Posvet ni za vas, če nimate volje in želje za razumevanje hrbtenice in pričakujete, da bodo delo namesto vas opravili drugi.  

Pozdravljeni,

sem Dejan Kernc, dr. kineziologije in specialist za bolečine v hrbtenici. Izkušnje sem pridobival na Fakulteti za šport in Ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer smo z ekipo ortopedov, fizioterapevtov in kineziologov razvili vadbeni protokol za varno okrevanje po operaciji ledvene krivine. Znanje sem prenesel v prakso in ga poimenoval Re.aktiv. Pri reševanju težav s hrbtenico sem združil moči z izjemno Nežko Poljanšek, dipl. fizioterapevtko, v želji, da vam z večdimenzionalno obravnavo ponudiva dolgoročno odpravo bolečin in vrnitev v normalno življenje. 

O bolečinah v hrbtu predavam na izobraževanjih strokovne in splošne javnosti in sem avtor številnih prispevkov, ki so objavljeni v priznanih ortopedskih in poljudnih revijah. Trudim se, da stvari povem na enostaven, logičen in zanimiv način. Strokovno, a hkrati preprosto. 


Se sprašujete, ali vam zares lahko pomagamo?  

ga. Tina 

Po nekaj tednih izvajanja vaj občutiš napredek, dobiš zagon in potem gre samo še navzgor.  

»Zaradi bolečin sem preizkusila vse možne aparate, metode in masaže. Ugotovila sem, da je edina stvar, ki je še nisem naredila, zares dobro in kvalitetno natrenirati ključne mišice. Po posvetu z dr. Kerncem, kjer sva naredila načrt reaktiviranja, sem pričela z rednim izvajanjem vaj. Najprej pod strokovno pomočjo, zdaj pa že dve leti vadim sama. Bolečin ni več, če pa se pojavijo, jih znam umiriti in hitreje "pozdraviti".«

g. Marko 

S pomočjo 3 urnega programa dr. Kernca sem brez operacije odpravil neznosne bolečine v križu.

"Z diagnozo proturzije medvretenčnih ploščic L4-L5 in L5-S1 in neznosnimi bolečinami v križu sem si rekel, da je obisk pri dr. Kerncu še zadnji poizkus preden se odločim za operacijo. Priznam, da je bilo to bolj dejanje iz obupa, ne pa nekaj, v kar bi verjel, saj sem sam poizkusil veliko stvari: različne vaje iz inteneta, masaže, elektrostimulacijo (Compex in InterX).... Dr. Kernc se je v moje težave individualno poglobil in z le tremi obiski se mi je življenje obrnilo na bolje. Vsem, ki imate težave s križem svetujem: POIZKUSITE program dr. Kernca, saj sem sam zaradi neznanja delal vaje, ki so mi škodile oz. vaj nisem delal pravilno."

ga. Silva 

Moje bolečine v hrbtenici so se zmanjšale in na koncu tudi izginile. 

"Zadovoljna sem, da sem spoznala dr. Kernca. Na prijazen in strokoven način mi je pomagal razumeti, da je potrebno poslušati svoje telo ter počasi, pravilno in redno izvajati telesno vadbo. Ob tem so se moje bolečine v hrbtenici zmanjšale in na koncu tudi izginile. Z redno vadbo še vedno vztrajam, saj mi pomaga, da se bolje počutim."

V čem se vadbeni protokol Re.aktiv razlikuje od ostalih? 

Se sprašujete, ali vadba ni fizično prenaporna? Vas je strah, da bi se bolečina povečala? Vadba poteka v varnem območju, ki ga prilagodimo vašemu stanju in počutju, da ni bolečin. Spoznali boste tehnike za zaščito ledvenega dela, ki preverjeno zmanjšajo obremenitev hrbtenice in posledično tudi bolečino. Naš namen ni v številčnosti vaših obiskov, temveč, da vas naučimo pravilne izvedbe, ki jo boste vključili v svoje vsakdanje aktivnosti. Več o vadbenem protokolu in kako kontrolirati bolečine, si preberete tukaj

Kje začeti? 

30-MINUTNI POSVET O HRBTENICI Z DR. KERNCEM 

EUR

60

  • Čas trajanja: 30 min  
  • Jasna navodila, kako ravnati s hrbtenico, da je ne obremenite. 
  • Pojasnitev realne rešitve za dolgoročno odpravo težav.
  • Priprava načrta, ki je prilagojen vašemu stanju, težavam, gibalnim navadam, funkcionalnim sposobnostim in morebitnim pridruženim boleznim.

Popular

3 URE AKTIVACIJE ZA RAZBREMENITEV HRBTENICE 

EUR

200

  • Čas trajanja: 30 min posveta + 3 ure vadbe. 
  • Praktično razumevanje težav s hrbtenico (kaj smete delati in kako).  
  • Osnove zaznavanja in aktivacije stabilizacijskih mišic.
  • Definiranje vaše varne cone tj. območje brez bolečin.
  • 3 ure vadbe z dipl. kineziologom. 
  • >> Možnost nadaljevanja na 8-urni paket temeljev.

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

PRVIČ PRI NAS : Vprašalnik o reševanju težav 

ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU : Protokol Re.aktiv 

OSTALO : Tu smo, da vam pomagamo Pogoji poslovanja    Piškotki

© 2022 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED. 

>