PREDRUGAČITE NAVADE.

ODPRAVITE BOLEČINE V HRBTU.

Osnovni protokol za zaščito hrbtenice

Osnovni protokol za zaščito hrbtenice je 3-urni vadbeni program v živo, ki VARNO in ZANESLJIVO izboljša stanje vaše hrbtenice.

Če imate konstantne ali občasne bolečine v križu in ne veste, kako se jih lotiti in kje začeti – niste sami. Kar 80 % populacije ima težave s hrbtenico in večino posrkajo bolečine do mere, da nastane iz njihovega življenja prava nočna mora.

Kako se usesti, skloniti, spati, hoditi? Kako si umiti zobe, zavezati čevlje, usesti v avto, dlje časa sedeti v službi?

Številni v iskanju rešitve nenehno begajo od terapije do terapije, raztreseni in izčrpani pa dolgoročne rešitve ne najdejo in se vrtijo v začaranem krogu bolečin.

Zato sem pripravil program, v katerem dobite razumevanje, kako ravnati s hrbtenico. In prejmete natančen protokol, ki vam bo korak za korakom pokazal, kako ponovno prevzamete nadzor nad svojim gibanjem, telesom in hrbtenico – medtem ko boste znova opravljali svoje aktivnosti.

Ste naveličani bolečine v hrbtu


»So trenutki, ko so bolečine v hrbtu tako močne, da ne morem razmišljati o ničemer drugem kot samo o tem, kako me boli.«


»Ali me bo vedno bolelo? Ne bom nikoli več opravljal stvari, ki jih imam rad? Se bo bolečina v križu s časom še poslabšala?« 


"Kar je pri bolečini v hrbtu najhuje, ni bolečina sama. Temveč nemoč. Obup, ker ne vem, kaj narediti, s čim si pomagati. Koga naj prosim za pomoč?"


"Vedel sem, da obstajajo mišice, ki bi jih moral aktivirati za zaščito hrbtenice. Pa jih niti čutil nisem. Kot bi bile zakrnele. Razumel sem, da so tam. Nisem pa vedel, kako naj si z njimi pomagam."

In bi se končno spet radi počutili bolje?


Po nekaj obiskih vadbe je bolečina v hrbtu šla. Najprej sem se bala, da me bo spet zbodlo, ker po navadi me je bolelo že zjutraj med umivanjem zob. Zdaj vstanem 5 minut prej, da se raztegnem in to vpliva na počutje čez ves dan. Zadnjič sem po dolgem času prvič tekla - brez težav.    


Danes spet lahko smučam. Spoznala sem pomen pravilne izvedbe in redno vadila doma. Vaje so mi prešle v avtomatizem. Bolečine v hrbtu so minile, telo se je okrepilo, hrbtenica zaščitila. Največ pa mi pomeni, da sem spet na smučeh.


Nikoli nisem razmišljala, kako ravnati z bolečinami, vse sem delala bolj tako »na pamet«. Danes si vzamem čas, zjutraj, popoldne, zvečer. Tudi če ga nimam, najdem 10 min, da naredim 3 vaje. Če se ne bi bolje počutila, bi si mislila »Meh, kar neki«. Pa mi res pomaga, celo operacijo sem odložila, ker gre na bolje.


Po 3 urah pri dr. Kerncu sem spoznal, kdaj ravnam pravilno in kdaj ne. Spoznal sem, da so vaje način, s katerim kontroliram bolečine v hrbtu. Danes vem, da če sedim 8 ur, postanem napet in zakrčen. Zato moram sprostiti mišice, ker sicer me bo jutri spet usekala bolečina. 

Spoznajte, kako z vadbo kontrolirate bolečine v križu in katere vaje za hrbtenico vam bodo pomagale pri odpravi vaših težav.

Vadbeni program je prilagojen tako, da ciljano odpravlja vzroke, ki povzročajo bolečine v hrbtu. 

POMOČ PRI DIAGNOZAH, AKUTNIH STANJIH BOLEČIN V KRIŽU

Imate akutne bolečine ali dolgotrajne težave? Ste po operativnem posegu dobili priporočilo zdravnika, da krepite stabilizacijske mišice? Ali so vas označili kot neprimerne za operacijo in predlagali vadbo za razbremenitev hrbtenice?

Znamo vam pomagati! Po opravljenem posvetu sestavimo kombinacijo individualno prilagojene vadbe, pravilne drže in tehnik razbremenitve hrbtenice, s katero vas vrnemo na pravo pot. 

UMIRITEV ISHIADIČNEGA ŽIVCA IN ODPRAVA IŠIASA

Imate bolečine v križu, ki se širijo? Mravljinčenje po nogi? Nenavaden občutek in/ali bolečine, ki segajo do stopal? Išias je kompleksen. Nekateri ga odpravijo s tehnikami pravilne drže. Od drugih zahteva sprostitev, krepitev, predvsem pa ogromno potrpljenja in doslednosti.  

V Re.aktivu se reševanja išiasa lotimo šele po oceni simptomov. Naš cilj je poiskati kombinacijo, ki bo zagotovila, da boste razumeli, kaj povzroča išias in kako kontrolirati njegove simptome (bolečino).   

PRAVILNA DRŽA PRI AKTIVNOSTI PO VAŠI IZBIRI

Poškodbe so nadležne. Koliko časa bo trajajo, da se vrnete k športu, ki ga imate radi?

Je pogosto vprašanje, na katero odgovorimo po opravljenem posvetu. Ne glede na to, pri kateri aktivnosti se vam pojavijo težave, vam pomagamo definirati vzrok težav. Nato pa prilagoditi program vadbe, ki bo omogočila, da se čim prej vrnete na igrišče, progo ali stezo.

POMOČ VRATNI HRBTENICI PRI DOLGOTRAJNEM SEDENJU 

Ni hujšega kot priti v službo, če že vnaprej veste, da boste domov odšli z bolečim vratom, križem ali še huje, z glavobolom. Vratna hrbtenica in ledveni predel sta prva na udaru, kadar je vaše delo sestavljeno iz dolgotrajnih položajev. 

V Re.aktivu prilagodimo vaje, da jih lahko izvajate (praktično neopazno) na delovnem mestu in s tem preprečite bolečine, preden se te pojavijo. Če pa se vas že zateguje in boli, pomagamo z nasveti in triki, s katerimi razbremenite hrbtenico (in bolečine).


Pridite po razumevanje, kako preprečiti obremenitev hrbtenice in se izogniti bolečinam.

Spoznajte avtorja programa za odpravo bolečine v hrbtu.


Dr. Dejan Kernc je vodilni strokovnjak za težave s hrbtenico, ki s svetovanji in vadbo pomaga pacientom dolgoročno odpraviti težave s hrbtom.  

Prve izkušnje sem dobil na Ortopedski kliniki v Ljubljani, kjer smo s kolegi razvili inovativen pristop za odpravo bolečine v hrbtu. 


 • Dejstvo, da je 9 od 10 posameznikov z bolečinami v križu prepuščenih samih sebi, mi je vedno povzročilo nejevoljo. 
 • Zato smo s kolegi kineziologi, fizioterapevti in ortopedi na Ortopedski kliniki iskali formulo za hitro in varno odpravo bolečin v hrbtu.
 • Po številnih testiranjih smo sestavili vadbeni protokol. In ga z vso pazljivostjo prilagodili pacientom po operativnem posegu zatrditve ledvenih vretenc. 

Rezultati pacientov so bili naravnost odlični. 


Eksperimentalna skupina je v primerjavi s kontrolno, ki vadbe ni opravljala, bistveno izboljšala stanje hrbteničnih struktur. In posledično hitreje odpravila bolečine v hrbtu. Zaključili smo, da rešitev za bolečo hrbtenico obstaja. In to ne v obliki tablet!


Več o raziskavi si lahko ogledate v grafu spodaj in preberete tukaj.Takrat sem se vprašal: "Ali bi ta sistem deloval tudi za druge?"

Od nekdaj sem verjel, da ima vsak pravico do rešitve za boleč hrbet. Sploh, ker sem od blizu spremljal, koliko bolečin, strahu, odpovedi in nejevolje je povezanih s hrbtenico.


Želja je bila uresničljiva, odkar sem imel na voljo varno, preverjeno in dolgoročno rešitev. Vadbeni protokol iz Ortopedske klinike je bil tudi znanstveno potrjen in kot primer dobre prakse objavljen v številnih domačih in tujih publikacijah.


Končno sem znanje prenesel v prakso. Poimenoval sem ga Re.aktiv.

Dolga leta je veljalo, da je za bolečine v hrbtu najboljši počitek. Napaka! Za hrbtenične strukture je gibanje, kot za nas prehranjevanje. 

Težava pri večini posameznikov z bolečinami je, da se odločajo za spletne in splošne vadbe. Ki so dobrodošle, če si znajo prilagoditi vaje za težave in hrbtenico! Ker pa večina tega znanja nima, nehote in nevede še bolj obremenjujejo svoje strukture. S tem si povzročijo še dodatne bolečine, dobijo strah pred gibanjem in se zavrtijo v začaranem krogu bolečin (slika spodaj).      V Re.aktivu najprej dobite razlago. Nato pa vaje za hrbtenico opravljate v območju, ki ne povzroča bolečin in ne obremenjuje hrbtenice.


Zaradi natančne prilagoditve posamezniku, protokol enako uspešno pomaga seniorjem s pridruženimi boleznimi. Aktivnim posameznikom. In zaposlenim, da jih na delovnem mestu ne hromijo bolečine v hrbtu.


Kako to uresničimo? Naš cilj je,da paciente naučimo prenosa pravilnih vzrocev gibanja iz vadbe v vsakdanje življenje. Tako hrbtenico čuvajo non stop - brez finančno in časovno potratnih načinov.  


To pa še ni vse. Pri delu sem združil moči z Nežko Poljanšek, dipl. fizioterapevtko.

Z Nežko sva se povezala v želji, da pacientom omogočiva večdimenzionalno obravnavo z združitvijo različnih pristopov fizioterapije in kineziologije

 

Osvojite pravilne izvedbe gibanja in poskrbite za

 hrbetnico 24 / 7. 

Ne verjemite vadbam brez razlage. Za rešitev težav potrebujete dobre temelje. V programu dobite ...  

POGLOBLJENO RAZUMEVANJE 

100-% uporabne informacije, ki so popolnoma prilagojene vašemu stanju hrbtenice.

Teoretično in praktično o odpravljanju vzroka težav in upravljanju bolečine v hrbtu.  

ZA VSE VRSTE TEŽAV S HRBTENICO

Ali veste, da je vadba za hernijo drugačna od tiste za stenozo? Da so hernije pogostejše pri stresnih srednjih letih, kasneje pa je bolj verjetno, da imate degenerativne spremembe pod imenom spondiloza? Da se skolioza lepo popravi z vadbo?


Posledično ne obstaja ena vadba, ki bi delovala za vse težave s hrbtenico. In toplo priporočam, da svojo pot začnete s spoznanjem, kako ravnati s svojim hrbtom v okviru vaših težav.

DOLGOROČNO REŠITEV

Program je namenjen odpravljanju vzrokov, ki povzročajo težave. Hkrati pa vas nauči kontroliranja bolečin.

Če iščete hitre rešitve v obliki krem, tablet in naprav, ki delajo namesto vas, potem program za vas ni prava izbira. Hrbtenica (preverjeno) ne mara novih trendov in instant rešitev.

Bolečine v hrbtu se da premagati. Preberite nekaj mnenj naših pacientov.

Težko je verjeti, da se je g. Marko zaradi 3 urnega programa Re.aktiv izognil operaciji hrbtenice.

Ga. Helena je kot rezultat programa izgubila strah pred gibanjem. Danes funkcionira brez omejitev.

Ga. Tina posledično bolečine v hrbtu skoraj nima več. Če pa se pojavijo, jih zna umiriti in hitreje "pozdraviti."

Pogosta vprašanja o 3-urnem vadbenem programu odprave bolečine v hrbtu

1. Imam hude bolečine v hrbtu. Lahko vseeno začnem s programom?

Absolutno. Ravno zato pred vadbo opravimo posvet, kjer se seznanimo z vašim stanjem. In šele nato pripravimo kombinacijo vaj, ki bo za vas ustrezna. 

2. Ali je program zame primeren tudi po operaciji hernije?

Po priporočilu zdravnikov je vadba stabilizacije obvezen element uspešnega okrevanja. Ker so preobremenjene strukture najpogostejši vzrok težav (nastanka hernije) in razlog, da je do bolečin prišlo. težav  A brez skrbi. Vadba poteka v varnem območju, ki je popolnoma prilagojen vašemu stanju in zaznavanju bolečine. 

3. Ali je program fizično zahteven?

Program je zahteven v smislu pravilnega delovanja. Če ne iščete razumevanja, mu boste težko sledili. Fizično pa ni zahteven in zaradi vaj stabilizacije ne boste shujšali. 

4. Ali bom moral-a vaje iz programa izvajati celo življenje?

Ne! Ravno v tem je smisel programa, da vas naučimo pravilne izvedbe, ki jo boste kasneje prenesli v svoje vsakdanje življenje. Kaj to v praksi pomeni? Da boste »nezavedno« vadili z vsakim korakom, gibom, dvigom, rotacijo, saj je hrbtenica udeležena pri prav vsakem premiku, ki ga naredimo. Da pa to osvojite, morate imeti dobre temelje zato - lepo vabljeni na 3-urni program osnov!

5. Ali mi bo program zares pomagal?

Seveda. Je pa od vas odvisno, kolikšna sta vaša motivacija in predanost, da sledite navodilom in pravilno gibanje izvajate v vsakdanjem življenju (kjer se zgodi največ preobremenitev hrbteničnih struktur).

Kje začeti? 

30-MINUTNI POSVET O HRBTENICI Z DR. KERNCEM 

EUR

60

 • Čas trajanja: 30 min  
 • Jasna navodila, kako ravnati s hrbtenico, da je ne obremenite. 
 • Pojasnitev realne rešitve za dolgoročno odpravo težav.
 • Priprava načrta, ki je prilagojen vašemu stanju, težavam, gibalnim navadam, funkcionalnim sposobnostim in morebitnim pridruženim boleznim.

Popular

3 URNI PROTOKOKL ZAZAŠČITO HRBTENICE

EUR

260

 • Čas trajanja: 30 min posveta + 3 ure vadbe. 
 • Praktično razumevanje težav s hrbtenico (kaj smete delati in kako).  
 • Osnove zaznavanja in aktivacije stabilizacijskih mišic.
 • Definiranje vaše varne cone tj. območje brez bolečin.
 • 3 ure vadbe z dipl. kineziologom. 
 • >> Možnost nadaljevanja na 8-urni paket temeljev.

RE.AKTIV SPINE d.o.o. 

dr. DEJAN KERNC

 

Ulica Ferda Kozaka 30 

1000 Ljubljana  

© 2023 RE.AKTIV SPINE DOO. ALL RIGHTS RESERVED. 

>