Predavanje:
S POMOČJO ZNANJA NAD
BOLEČINO V HRBTENICI

Fakulteta za družbene vede - FDV,
29. 2. 2020 ob 09:00.
Vabljeni!

Ob pojavu težav s hrbtenico se morate v veliki meri zanesti na svoje znanje in ravnanje. Če si zastavljate vprašanja: »Zakaj pride do težav? Kako si lahko pomagam sam? Kaj smem početi in česa ne ter na koga se lahko obrnem?«, ste na pravem mestu.

Za vas pripravljamo ekskluzivno predavanje, na katerem bomo razložili, kako si lahko sami pomagate, ko pride do bolečine v hrbtenici.

Ali je to sploh mogoče? Veliko večje možnosti imate, če vam svoje bogato znanje in praktične izkušnje podajo priznani slovenski strokovnjaki:

  • prof. dr. Dean Ravnik dr. med., ugleden profesor anatomije, zdravnik, profesor in izjemen predavatelj.
  • Nežka Poljanšek, dipl. fizioterapevt, najbolj poznana in priznana fizioterapevtka pri nas.
  • dr. Dejan Kernc, specialist za bolečine v križu in zagovornik razumevanja kot bistva napredka.

Ne bo vam treba obiskati zdravnika, nato fizioterapevta in še kineziologa, da bi razumeli, kako odpraviti bolečine v hrbtenici, saj smo na predavanje povabili predstavnike vseh treh.

Vzroke za bolečine in razumevanje, kako si pri tem lahko pomagate sami, vam bodo predavatelji razložili na poljuden, vsem razumljiv način.

Saj velja, da dokler ne razumete, si težko pomagate.

Vabljeni!


Program predavanja

Predavanje bo sestavljeno iz treh sklopov, ki se bodo vsak iz svojega zornega kota dotaknili problematike hrbtenice.

  • Poglobili se bomo v svet anatomije, da boste razumeli, kako deluje hrbtenična struktura. (medicina)
  • Poiskali stikalo, s katerim telo vrnete nazaj v pravilno delovanje. (fizioterapija)
  • Konkretno razložili posamezne težave s hrbtenico ter kako se z njimi soočiti. (kineziologija)

Tretji sklop je bolj praktične narave in se bo zaključil s predstavitvijo predavateljev in gostov, ki so uspešno odpravili bolečino v hrbtenici.

Predavanje se prične ob 9.00 in bo predvidoma trajalo do 13.00.

Kaj ponuja predavanje?

Ko ugotovite, kje se skrivajo vzroki vaših težav, jih bistveno lažje odpravite.

Razumevanje je tista ključna komponenta, s katero se izognete ponavljanju napak in zaradi katere boste sposobni sami oceniti, kaj je za vas dobro in kaj bi vam lahko škodilo.

Bolečine v hrbtenici bomo obravnavali skozi prizmo medicine, fizioterapije in kineziologije. Različni vidiki obravnave bodo smiselno nadgrajevali vaše razumevanje, z dodajanjem vedno novih spoznanj. Vsako področje bo zastopal priznani strokovnjak, ki bo svoje izkušnje in znanje podal na razumljiv in enostaven način.

Večna težnja vseh nas je, da bi si znali pomagati sami, da bi vedeli, kako se soočiti s svojimi težavami in izbrali pravo pot. Zato je tako pomembno, da imate razumevanje, da vse tehnike niso primerne za vse težave in znanje, katera rešitev je za vas najustreznejša.

Prisluhnili boste ljudem, ki so svoje težave s križem uspešno odpravili. Spregovorili bodo, kako so spremenjen vzorec razmišljanja in gibanja vključili v svoje vsakdanje življenje, ter kakšna spoznanja so pri tem doživljali.

»Ne obljubljamo vam čudežnih receptov in rešitev za življenje brez bolečin. Temveč predvsem razumevanje in znanje, da se boste lahko sami odločili, katere vaje so primerne za vaše težave in zakaj, kako naj zavarujete svojo hrbtenico ter kaj lahko in česa ne smete početi v domačem okolju dnevne sobe.«

Predavatelji

prof. dr. Dean Ravnik, dr. med.

ugleden profesor anatomije, zdravnik, profesor in izjemen predavatelj

Svoje delo je posvetil razumevanju in poučevanju anatomije človeškega telesa. Bogato znanje in izkušnje še danes deli s študenti, katerim s svojo slikovito in unikatno razlago približa delovanje hrbtenice; zakaj pride do težav, kako se nepravilnosti kažejo in kaj to pomeni za vsakdanje življenje.

Nežka Poljanšek, dipl. fizioterapevt

najbolj poznana in priznana fizioterapevtka pri nas

Manualno terapijo je nadgradila s kraniosakralno terapijo, kar ji pri delu daje še dodatno širino in globino. Z obema nogama trdno stoji na tleh, obenem pa ostaja v stiku s subtilnim delom sebe. Zase pravi, da je celovit terapevt, kar pomeni, da velik poudarek daje čustvom in energetskemu odražanju v načinu gibanja, mišicah in sklepih.

dr. Dejan Kernc, kineziolog

Specialist za bolečine v križu in zagovornik razumevanja kot bistvo napredka.

Doktoriral je pod mentorstvom priznanega ortopeda iz Ortopedske klinike v Ljubljani. O bolečinah v križu predava na izobraževanjih strokovne in splošne javnosti ter je avtor številnih prispevkov, ki so objavljeni v priznanih ortopedskih in poljudnih revijah. Sodeluje kot moderator s portalom Med.over.net in Popov zdravnik na 24ur Viziti. Svoja znanja združuje v vadbi Re.aktiv.

Cena predavanja in prijava

Cena za zgodnje prijave: 49€ (velja za prijave na predavanje do 26.02.2020)
Polna cena: 70€ (za prijave od 27.02.2020 dalje)
Mesta so omejena, zato pohitite s prijavami in izkoristite popust za zgodnje prijave.
Udeležbo na predavanju vam bomo potrdili po prejemu plačila.
Vaša pot do odprave bolečin v križu se prične tukaj.